Belediye Başkanı M.Esat Altungün Kuşadası-Marl Kardeş şehir ilişkilerinin 10. yılı anısına Almanya'nın Marl kentinde de benzer bir yarışma düzenleneceğini belirterek ; "Yaşadığınız kenti nasıl anlatırsınız?" konulu yarışmanın, Kuşadası'ndaki ilköğretim okullarının 6-7-8. sınıf öğrencileri arasında yapılacağını söyledi. Başkan Altungün "Kuşadası'nın Almanya'nın Marl kenti ile olan kardeş şehir birlikteliğini her iki şehirde de yaygınlaştırmak, yurtdışında tanıtımını yapmak üzere ; geleceğimizin mirasçıları
olan öğrencilerin insan ve doğa sevgisini, hoşgörü ve yardımlaşma duygularını pekiştirerek milli, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak yetişmelerine yardımcı olmak amacındayız" dedi.
Kompozisyonlar, öğrenciler tarafından [email protected] internet adresine iletilecek veya öğrencisi oldukları okul müdürlüklerine teslim edilecektir. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi ilköğretim okullarından alınabilir.
4 Haziran 2010 tarihine kadar internet adresine veya ilköğretim okul müdürlüklerine gönderilecek kompozisyonlar değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilip ilk üç dereceye giren öğrencilerin isimleri 18 Haziran 2010 tarihinde Kuşadası Belediyesi İnternet sitesinde açıklanacaktır.
İlk üç dereceye giren öğrenciler Kardeş şehir Marl'da 2 Ekim tarihinde düzenlenecek festivale götürülerek Kardeş Şehirler Festivalinde kardeş aileleri ve ülkeler ile tanışması amacıyla etkinliklere katılımı sağlanacaktır.
İki kentin kardeş şehir ilişkilerinin pekiştirilmesi amacıyla sanatçı Mustafa Veli tarafından taslak logo çalışması da hazırlanmıştır.