Prof. Alemdaroğlu Ergenekon Davası'nda savunmasına yaptı

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklardan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu dünkü duruşmada savunmasını yaptı. Alemdaroğlu"nun 100 sayfalık savunmasından başlıklar şöyle:

HAYALİ ÖRGÜT: Hayatım boyunca hukuka aykırılıklarla ve insan hakları ihlalleriyle mücadele ettim Atatürk"ün kurduğu laik demokratik Türk devletinde ne yazık ki Cumhuriyet savcıları hayali terör örgütü oluşturarak Türk aydınlarını suçlamaktadır.

TÜRBAN YÜZÜNDEN: Üniversitenin eğitim-öğretim açılış törenlerinde yaptığım konuşmalar bile suç delili olarak yer aldı. Kamuya açık şekilde yapılan bu konuşmalar hiçbir şekilde suç niteliği taşımıyor. Bunu çok iyi bilen sayın savcılar, türban sabıkam nedeniyle kendilerini zorlayarak beni sözde terör örgütü içine sokarak kamuoyunda küçük düşmemi itibar kaybetmemi amaçlamışlardır. Ben bu suçlamaların özel bir kasıt ile yapıldığı kanısındayım.

SİYASİ KOMPLO: Hayatını demokrasi barış ve insan haklarına adamış biri olarak terör örgütüne dahil edilmem siyasi bir komplodur. Türkiye"nin irtica ortamına sürüklenmemesi, için siyasi düşüncelerimi her platformda ifade ettim. Bu düşüncelerim gizli saklı şeyler değildir.

İSİMLERİNİ BİLE DUYMADIM: Birlikte yargılandığım 86 kişiden en az 80"ini tanımadığım gibi isimlerini de duymadım. Kamuoyunda tanınan İlhan Selçuk ve Doğu Perinçek"i tanıdığını, eğer birilerini tanımak suç ise 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, çeşitli hakimler, savcılar ve dernek başkanlarını da tanırım.