Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver yaptı. Döver konuşmasında 2009 yılının zor geçtiğini söylerken “Didim"de 2009 yılı itibariyle benim tüccarım, işverenim çek ve senedini ödeyemeyen kirasını, vergisini, sosyal güvenlik primlerini ödemekte zorlanan vergi borcu nedeniyle çok zor duruma düşmüştür. Peki bu durumdan kim memnun? İstihdam oluşturan, vergi veren, parasını, sermayesini terini ve sağlığını kaybeden bizler memnun değiliz” dedi.
Döver “Ön yargısız, çıkarsız birbirimizi dinleyerek ortak projeleri ortaya çıkarmamız gerekmektedir. Seçilen ya da atananların birlikteliği ile birlikte hepimiz, ilçenin yöneticileri ve amirleri değil, hizmetkarları olduğumuzu her zaman hatırlamalıyız. Birlik ve beraberlikte, uzlaşma, dinleme ve anlama kültürüyle, pek çok şey başarabileceğimize inancım tamdır” dedi.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise Didim"in çok yeni bir ilçe olduğunu ve gelişmesini tamamlamadığına belirterek “İlçemizde birçok sorun var ve olacaktır da. Kendimizi bir Kuşadası ya da Antalya ile kıyaslamamalıyız. Çünkü bu şehirler turizmde 40 yıl önce tanışmışlar. Şimdilerde ise biz Didim olarak turizm ve diğer alanlarda gelişme sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda ticaret odaları bir yerin dinamitleridir. Sizin meslek komitelerinde yapacağınız çalışmalar Didim"e gelecekte yarar sağlayacaktır. Sorunların çözümünde ise gerek yerel gerekse devlet bazında yapılacakları hep birlikte ortak hareketle gerçekleştireceğiz. Didim"de yapılacak çalışma toplumun tüm katmanlarını da etki yapacaktır. Bu nedenle komitelerin ele alacağı sorunlara hep birlikte sahip çıkılmalı” dedi.
Ardından konuşan Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren Didim Ticaret Odasındaki 9 meslek komitesinde yer alan meclis üyelerini tek tek tanıttı.Meclis Başkanı Soneren Meslek Komiteleri Görevleri hakkında açıklamalarda bulundu