Parti binasında düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, önceki toplantılarda üzerinde mutabık kalınan komisyonların, İlçe Yönetim Kurulunun da onayı alınarak 8 başlık adı altında toplandığını komisyon kurulmasının ve her komisyonda bir yönetim kurulu üyesinin görev alması konusunda kararlar alındığını dile getirdi.
Toplantıda oluşturulan Komisyonlar ve görev alanlar ise şu şekilde açıklandı; Gençlik Komisyonunun mevcut Gençlik Kolları bünyesinde devam etmesine, Kadın Komisyonunun mevcut Kadınlar Kolu bünyesinde devam etmesine, Köylüler ve Çiftiler Komisyonunda Yönetim Kurulu Üyesi Gürcan Âşık, İl Genel Meclisi Üyeleri M. Cahit Kaya ve Hasan Yavuz, Akyeniköy belde başkanı Toygun Ak Demokratik Kitle Örgütleriyle İletişim ve Koordinasyon Komisyonu"nda Fikret Doğan, Melih Koyuncu, Murat Torun, Nursen Orçunsel ve Aysel Özkan, Ticaret ve Turizm Sektörleri Komisyonu"nda Salih Bankoğlu, Melih Koyuncu, Bedri Altıntaş, Taner Küsmez, Mahalle Komisyonları, mevcut mahalle delegeleri üzerinden, önümüzdeki günlerde yapılacak toplantılarla şekillendirileceği bildirildi. Basın Yayın ve Araştırma Komisyonunda Şavgu Aydın, Kaya Çetin, Turgay Yarıcı, Erdoğan Şahin, Mustafa Öge görev alırken, Eğitim Komisyonunda ise İlçe Eğitim Sekreteri Ali Budak başkanlığında, Murat Mumcu, Ali Gençli, Ülker Özer, Sevgi Yorulmaz, Süleyman Gürsoy görev aldıkları bildirildi.
Toplantı da ayrıca oluşturulan komisyonların hazırlayacakları raporları ve önerileri değerlendirecek bir de Koordinasyon Kurulu oluşturulduğu bildirilirken İlçe Başkanı Mustafa Bekar başkanlığındaki Kurulda, Mehmet Soysalan, Prof. Dr. Nihat Erdoğan ve Dursun Cin görev aldıkları açıklandı.
Salı günü yapılan geniş katılımlı toplantıda önümüzdeki süreçte faaliyet yürütecek komisyonların çalışma esasları üzerinde durulduğu, uygulanacak parti politikaları gözden geçirildiği ve partililerin konu ile ilgili değerlendirmeleri tartışıldığı öğrenilirken, ayrıca oluşum süreci devam eden ve komisyonlarda, görev almak isteyen partililerin katılımına, görüş ve önerileriyle ilgi olarak ta, İlçe Başkanlığı"na müracaat edebilecekleri bildirildi.