5 bin 956 su abonesinin bulunduğu beldede 511 su sayacının bozuk olduğu bildirilirken, belediyenin de vatandaşlardan 400 bin TL su alacağı olduğu öğrenildi.

Umurlu"da bozuk su saati bulunan su abonelerinden 5 yıldır yazın 10 ton kışın ise 5 ton üzerinden su parası alındığı ortaya çıktı. Konuyu doğrulayan Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, bozuk saatlerin yerine yenileri alınması için belediye olarak toplu alım yapacaklarını söyledi.

Umurlu Belediyesi yaklaşık 5 yıldan beri tahsil edilmeyen yaklaşık 400 bin TL. su parasının peşine düştü. Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, 5 yıldan bu yana su parasını ödemeyen abonelerinin borçlarını ödemesi için tebligat gönderdiklerini, verilen süre içinde borçlarını ödemeyen abonelerin sularının kesileceğini söyledi.
Umurlu Belediye Başkanı Posacı, belediye"yi 1 milyon 200 bin TL. borç ile aldıklarını, alacaklarını topladıklarında ise belediye"nin borcunun kalmayacağını, sadece 400 bin TL su abonelerinden alacaklarının olduğunu belirtti. Posacı, “Belediyemizin 1 milyon 200 bin TL. borcuna karşılık, 1 milyon 100 bin TL"de alacağı var. Alacağımızın 400 bin TL"si 5 bin 956 abonesi bulanan belediyemizin su abonelerinden. Su alacağımızın yüksek olması birçok abonemizin 5 yıldan beri su parasını ödememiş olmasından kaynaklanıyor. Bu abonelerimize bugüne kadar ne bir tebligat gönderilmiş, ne suları kesilmiş. Biz bu paraları toplamak için alacaklı olduğumuz abonelerimize tebligat gönderdik. Borçlarını ödemedikleri taktirde sularını keseceğiz. Hem borçlarımızı ödemek için, hem de Umurlu"ya hizmet verebilmemiz için bu paraları tahsil zorundayız.”dedi.

511 TANE SU SAYACI ARIZALI

Abonelerinden 511 tanesinin su sayaçlarının arızalı olduğunu, bugüne kadar bu abonelerden ne kadar su kullanırlarsa kullansınlar yaz aylarında 10 ton, kış aylarında ise 5 ton su faturası gönderildiğini belirten Posacı, “Bu aboneler bugüne kadar su sayaçlarını değiştirmeleri için uyarılmamışlar. Abone ne kadar su kullanırsa kulansın, yazın 10 kışın ise 5 ton su faturası gönderilmiş. Umurlu"nun nüfusunun büyük oranı çiftçilik ile uğraşıyor. Düşünün bu abonelerin bahçelerini içme suyu ile suladığını. Ortaya çok büyük su sarfiyatı çıkar. Bunun için Umurlu Belediyesi olarak toplu akıllı sayaç alımına giderek, arızalı sayacı olan abonelerimizin sayaçlarını değiştireceğiz. Bugün piyasa değeri 200 TL olan sayaçları ihale ile alarak daha düşük fiyata mal edeceğiz. Bu sayaçları abonelerimizin su faturalarının üzerine aylık cüzi bir şekilde ekleyeceğiz. Bu akıllı su sayaçları sayesinde hem abonemiz mağdur olmayacak, hem de belediye olarak biz kazançlı çıkacağız. Ayrıca kayıt dışı kullanılan sularında kayıt altına alınmasını sağlayacağız” diye konuştu.