Rize'nin Cumhuriyet Caddesi'nde psikolojik bunalıma giren engelli bir genç, 10 katlı binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polisler genci ikna etmek için yanına çıktı. Gencin atlama ihtimaline karşı hava yastığı açıldı. Kurtarma aracının sepetine bir itfaiye eri birde polis memuru bindirilerek binanın dışından itfaiye girişiminde bulunan gencin yanına yükseltildi.

Genç polislerin iknası ile 15 dakikada binanın merdivenlerinden indirilerek Tophane Polis Merkezi'ne götürüldü. İntihar girişiminde bulunan genç kurtarıldı ancak itfaiye aracında arıza meydana gelirken kurtarma ekibi 25 metre yükseklikte aracın sepetinde mahsur kaldı.

Yaklaşık bir saat süren uğraşıya rağmen araçtaki arazı giderilemedi. Arızanın giderilemeyeceği anlaşılınca sepet binaya yaklaştırıldı. Önce itfaiye eri sonra polis memuru bir balkona girdiler. Ancak evde kimse olmayınca bu kez de balkonda mahsur kaldılar.

Ev sahibi 5 dakika içerisinde gelerek kapıyı açtı ve kurtarma ekibini kurtarmış oldu. Araç tamirat için olay yerinde bekletildi.