Yunan komandolarının Yunanistan"ın Pire limanına yanaşan bir Gazze"ye yardım gemisine baskın yaptığı bildirildi. Geminin kaptanıyla, yardım konvoyunun organizatörleri arasında paraya kaynaklı bir sorun yaşanmış ve gemi Cuma günü Pire"ye çekilmişti.

Alman haber ajansı DPA"nın Yunanistan basınına dayanarak bildirdiğine göre, Londra merkezli Road to Hope (Umut Yolu) isimli örgüte mensup 10 İngiliz yardım görevlisine Yunanlı komandolar tarafından terör şüphelisi muamelesi yapıldı.

Road to Hope"tan yapılan açıklamada Malta bandıralı, 16 mürettebatlı Strofades IV isimli geminin Libya"dan, Mısır"ın El Raidin limanına gittiği, gemide taşınan yardım malzemesinin buradan Gazze"ye aktarılacağı belirtildi.

Ancak geminin Yunanlı kaptanıyla Mısırlı bir aracının yaşadığı tartışmanın ardından, konvoyun taşıdığı yardım materyalinin ve 70 kadar gönüllünün Libya limanında terk edildiği, geminin de Pire"ye gittiği bildirildi.

Gönüllüler kaptanın, kendisine Gazze"ye gitmenin ücreti olan 90 bin doların ödenmeyeceğinden endişe ettiğini söyledi.

Yunanistan Vatandaş Koruma Bakanlığı ise geminin sahiplerinin Pire merkezli Ionion Bridge Acenteliği olduğunu ve gemidekilerin sağlığının yerinde olduğunu bildirdi.

HÜRRİYET