ABD'de menenjit sonucu komaya giren Maggie Meier'in bilinci zayıfladı ancak genç kız koma yatağında refleksleriyle basketbol oynayarak hayata tutundu. Doktorları Maggie'nin komadan çıkmasını 'mucize' olarak değerlendirdi.

ABD'nin Kansas Eyaleti'nde geçirdiği menenjit sonucu komaya giren Maggie Meier, komada olduğu süre boyunca da çok sevdiği basketbolu bırakmadı. Bilinci zayıflayan genç kız koma yatağında refleksleriyle basketbol oynayarak hayata tutundu.

Doktorlar, 2008 yılında komaya giren ve sağlıklı olduğu dönemde basketbol oynayan Meier'in beyin faaliyetlerinin tedavi olduğu dönemde yok denecek kadar azaldığını söyledi. Meier'in 2-3 saatte bir reflekslerinin harekete geçtiğini belirten doktorları, koma halindeyken genç kızın eskiden yaptığı gibi basket atmaya çalıştığını anlattı.

BASKET KOMADAN ÇIKARDI

Meier'in doktoru William Graf, "Basketbol oynamak Maggie'nin adeta bir refleksi haline gelmiş. Ayağa kalkıp yürümeden önce tekerlekli sandalyeden ya da oturduğu yatağından basket atmaya başladı" diye konuştu.

Lisedeyken okulun basketbol takımında olan ve komadan çıkan Meier'in ailesi kızlarını tekerlekli sandalyede basketbol sahasına götürüyor. Doktorları Meier'in komadan çıkmasının mucize olduğunu vurgularken, basketbol oynama isteğinin Meier'in komadan çıkmasında büyük etkisi olduğunu söylüyor.

Habertürk