Kılıçdaroğlu, Tekin'in yetkilerini 2'ye bölmeyi önerip, "Gürsel ile Süheyl örgütle ilgilensin" dedi. Tekin karşı çıktı. Üçlü PM'den sonra ikinci bir toplantı yaptı. MYK açıklandığında ise Tekin'in istediğini aldığı ortaya çıktı.

CHP'de 15. Olağanüstü Kurultay sonrası oluşan Parti Meclisi'nin (PM) ilk toplantısı dün yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan PM toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü. Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası oluşan PM'ye göre yeni MYK'yı belirledi.

Fakat Kılıçdaroğlu, yeni parti yönetimini belirlerken hiç beklemediği bir kişiden hiç beklemediği bir tepki aldı. Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin'in yetkilerini 2'ye bölmeyi önerip, "Örgütten iki kişiyi sorumlu yapalım. Gürsel ile Süheyl örgütle ilgilensin. Mehmet Ali Özpolat da Genel Sekreter olsun" dedi.

2 SAATLİK GECİKME

Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise bu öneriye karşı çıktı.Toplantının ardından Kılıçdaroğlu, Tekin ve Batum ile toplantı yaptı. Krizi aşmaya çalışan Kılıçdaroğlu, MYK listesini açıklayabilmek için Tekin'i ikna etmeye çalıştı. Tekin ise Batum'un Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasını istedi. Yeni yönetim açıklanırken ise Tekin'in isteğini kabul ettiği anlaşıldı. Kriz nedeniyle listenin açıklanması toplantının bitiminden yaklaşık 2 saat sonra ancak gerçekleşebildi.

MESUT DEĞER DIŞARIDA KALDI

MYK listesine yeni isimler de Sezgin Tanrıkulu, Sena Kaleli, Bihlun Tamaylıgil ve Rahşan Ecevit kontenjanından PM'ya giren Emrehan Halıcı oldu. Halıcı, Bilgi Teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi.

Tanrıkulu ise İnsan Haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. MYK'da Tanrıkulu ile birlikte iki Diyarbakırlı'ya yer vermek istemeyen Kılıçdaroğlu, Mesut Değer'i MYK dışında bıraktı. Genel Sekreter ise Bihlun Tamaylıgil oldu.Kılıçdaroğlu PM'de Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile Sendikalar ve Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını da ikiye bölerek, İşveren Sendikaları ve Meslek Odalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile İşçi, Memur Sendikaları ile Emeklilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı oluşturma iznini aldı.

Kılıçdaroğlu'nun 16 yardımcısı oldu

Yeni MYK'yı belirleyen Kılıçdaroğlu'nun 16 genel başkan yardımcısı oldu. Kılıçdaroğlu'nun yardımcıları şunlar:

Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Gürsel Tekin, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Hurşit Güneş, Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Süheyl Batum, Partinin Tanıtımı ve Basın ve Propagandadan Sorumlu Erdoğan Toprak, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Volkan Canalioğlu, İşçi Memur Sendikaları ve Emekliler ve Emek Bürolarından Sorumlu İzzet Çetin, İşveren Sendikaları Meslek Kuruluşları ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu Umut Oran, Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Osman Korutürk, Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından Sorumlu Gülsün Bilgehan, Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kollarından Sorumlu Engin Altay, Ekonomik ve Mali Politikalardan Sorumlu Faik Öztrak, Halkla İlişkilerden Sorumlu Alaattin Yüksel, AR-GE; Bilim Yönetim ve Kültür Platformundan Sorumlu Sencer Ayata, Parti İçi Eğitimden Sorumlu Sena Kaleli, Bilişim Teknolojilerinden Sorumlu Emrahan Halıcı, İnsan Haklarından Sorumlu Sezgin Tanrıkulu. Partide Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil oldu. (yenişafak)