Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'nin birçok dalda hayal kırıklığı yaşamasında sorumlu olanlara "fatura kesilecek". Cumhurbaşkanlığı, sporcuların başarısızlığı araştıracak, hükümet ise bazı isimleri değiştirmeyi gündemine aldı. En "ağır fatura", Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'a çıkarılacak.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, olimpiyatlarda yaşanan başarısızlığın faturasını kesecek. Olimpiyatlarda birçok dalda beklenen başarının yakalanmaması üzerine tepeden itibaren bir dizi değişikler masaya yatırılacak. Türkiye'nin başarısızlığını 8 altın madalya alan ABD'li yüzücü Michel Phelps'i örnek vererek anlatan Erdoğan, "Bakın bir kişi 8 tane madalya getiriyor. Bizde niye olmasın? O da insan. Bizde de insanlar var. Ne gerekiyorsa bunu yapalım" diyerek, atılacak adımların işaretini verdi.

ATALAY GİDİCİ

AKP'nin iktidara gelmesinden sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne
'vekaleten' atanan ve Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra asaleten ataması yapılan Mehmet Atalay'ın görevden alınacağı ağırlıklı olarak konuşuluyor. Atalay, başarısızlık karşısında 'teknik direktörüm' dediği Erdoğan'ın fatura kesebileceğini ifade etti. Başbakan'ın yaklaşık 6 yıldır bu görevi sürdüren Atalay'ı, olimpiyatlardan sonra görevden alması bekleniyor.

DDK ARAŞTIRACAK

Olimpiyat başarısızlığına Çankaya Köşkü de yakından ilgi gösterecek. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Devlet Denetleme Kurulu'nun önümüzdeki aylarda, başarısızlığın nedenlerini inceleyeceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, DDK'nın yapacağı inceleme doğrultusunda bazı kurumlara gerekli talimatları vermesi bekleniyor.
Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, 22 Temmuz seçimlerinden sonra kurulan hükümette bu görevi üstlendi. Daha önce bu görevi Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin yürütüyordu. Başbakanlık kaynakları, Başesgioğlu'nun bir yıldır bu görevi yaptığına dikkat çekiyor. Kulislerde Başesgioğlu'nun olimpiyatlardaki başarısızlık nedeniyle görevden alınmasının sözkonusu olmayacağı dillendiriliyor.

Vatan