Operatör göz doktoru Ömer Seymenoğl bir hastasının açtığı davada 5 yılla yargılanıyordu. Bir kolunu kazada kaybeden Seymenoğlu"nu Yüksek Sağlık Şurası kusurlu buldu ama...

"1970 YILINDAN BERİ AMELİYAT YAPIYORUM" DEDİ

Göz cerrahı Seymenoğlu, yargılandığı davada verdiği ifadede 1970 yılından bu yana operatörlük yaptığını söyledi. Seymenoğlu, sol kolu olmadan ameliyat yaparken yukarıdaki gibi pozlar da vermişti. Bir hastası ameliyattan sonra görmemeye başlamıştı.

İzmir"de tek koluyla göz ameliyatı yapan göz hastalıkları uzmanı Dr. Ömer Seymenoğlu 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, suçun oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti. Karşıyaka 1"inci Sulh Ceza Mahkemesi"nde dün yapılan son duruşmaya göz hastalıkları uzmanı Dr. Ömer Seymenoğlu, şikayetçi Funda Kalfa ve avukatı Aslı Kılıç katıldı. Vergi Dairesi"nden emekli bir çocuk annesi 53 yaşındaki Funda Kalfa, göz rahatsızlığını gidermek için Seymenoğlu"nun sahibi olduğu kliniğe başvurduğunu, tek gözüne yapılan müdahalenin ardından gözünde yüzde 90 görme kaybı oluştuğunu iddia etti.

Ameliyattan önce yakını göremediğini, ameliyattan sonra ise uzağı da görememeye başladığını söyleyen Funda Kalfa tedavisini başka kliniklerde yaptırdığını anlattı. Kalfa ameliyatın riskleri konusunda kendisine yeterli bilgi verilmediğini, operasyona giren doktorun tek kollu olduğunu da sonradan öğrendiğini anlattı. Taksirle yaralama suçundan 1-5 yıl arasında hapis cezası istkemiyle tutuksuz yargılanan göz hastalıkları uzmanı Dr. Seymenoğlu ise tek kolunu kazada kaybettiğini, 1970 yılından bu yana ameliyat yaptığını ifade ederek, “Tek kolumun protez olması ameliyat yapmama engel değil. Bu şekilde emekli oldum. Tüm hastalarımız da durumu bilir. Hastaya ameliyattan sonra kontrole gelmesi için telefon ettik ama gelmedi ve tedaviyi tamamlamadı” diye kendini savundu. Yüksek Sağlık Şurası, uygulanan ameliyatın tıbben kabul edilen bir yöntem olduğunu belirtmişti.

Şura, ameliyat sonrası oluşan görme bozukluğunun beklenebilir bir komplikasyon olarak kabul edilebileceğini ancak hastanın imzaladığı onay formunun, yapılacak işlem ve oluşabilecek komplikasyonlar hakkında yetersiz kaldığına dikkat çekmiş, “Yapacağı müdahale ve tedavi hakkında hastayı yeterince bilgilendirmediği işin Dr. Emir Seymenoğlu"nun kusurlu oldğuna şuramızca oybirliğiyle karar verildi” diye rapor düzenlenmişti. Şikayetçi Kalfa"nın avukatı Aslı Kılıç, Yüksek Sağlık Şurası"nın doktor Seymenoğlu"nun kusurlu olduğunu tespit ettiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi. Seymenoğlu"nun avukatı Ali Yılmaz ise müvekilinin olayda kusuru olmadığını belirtip beraatini talep etti. Mahkeme, olayda suçun oluşmadığını karar verip Dr. Ömer Seymenoğlu"nun beraatine karar verip davayı bitirdi. Funda Kalfa"nın avukatı Aslı Kılıç, temyiz isteminde bulunacaklarını belirtti. / vatan