Gonca Koleji 4. Sınıf öğrencilerine sınıf öğretmeni Mürşit Arıkanlı ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmeni Hüseyin Metin rehberlik ederken öğrenciler, danışma görevlisi Hülya Aksoy rehberliğinde belediye birimlerini tek tek gezerek; birimlerin görevleri ve sorumluluk sahaları ile çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aldı.
Öğrenciler, özellikle İngiliz vatandaşlarına dönük hizmetler ile çocuklara yönelik projeler hakkında sorular sordular ve Didim’de daha fazla yeşil alanlar ve parkların oluşturulmasını istediler. Konuklarını ağırlayan Didim Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü, minik öğrencileri Belediye Meclis Salonu’nda kabul ederek onlarla Didim hakkında sohbet etti. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Böcü, ileriye dönük proje ve düşüncelerini açıklayarak Didim Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Ziyaretin öğrenciler açısından faydalı olduğunu dile getiren Sınıf öğretmeni Mürşit Arıkanlı “Buna benzer ziyaretleri konularımız geldikçe yapıyoruz. Bu tür uygulamalardaki temel amacımız; öğrencilerimizin konuları görerek yaşayarak öğrenmesi ve daha iyi anlamasıdır. Bu tür yerinde eğitimler çocukların derse olan ilgisini ve sevgisini de artırıyor.” dedi.