ADÜ BESYO"nun Aydın"dan Nazilli"ye taşınması yönünde ADÜ Rektörlüğünün aldığı karar ve geçtiğimiz hafta ADÜ Merkez Yerkeşkesi"nde yaşanan olayların ardından Aydın Belediyesi ve sivil toplum örgütlerini gezerek destek arayışlarını sürdüren ADÜ BESYO spor öğretmenliği ve spor yöneticiliği bölümü öğrencileri, Vali Hüseyin Avni Coş ile görüşüp izin aldıktan sonra 4 gün imza kampanyası yürütmek için İstasyon Meydanı"ndaki Sulu Park"ta çadır kurdu.

Gün boyunca güzergahtan gelip geçen vatandaşlara hazırladıkları broşürler ve sözlü olarak taşınma kararına gösterdikleri tepkinin gerekçelerini anlatan ve destek isteyen BESYO öğrencileri, havaların soğumasına rağmen geceleri de halktan destek arayışlarını sürdürüyor. Uzun kış gecelerine isabet eden imza kampanyasına daha çok kişinin katılmasını sağlamak isteyen öğrenciler, havanın kararmasıyla birlikte Atatürk Meydanı"na kurdukları ses sistemi ve müzik aletleri eşliğinde, okulda öğrendikleri bilgilerle hazırladıkları ve daha öncede 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramları törenlerinde sergiledikleri çeşitli gösterileri halkın beğenisine sunuyor.

Zaman zaman gelen istekler doğrultusunda son dönemin sevilen dansı “Kol Bastı” eşliğinde şarkılar söyleyen öğrenciler bazen de hep birlikte halay çekiyor. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde gün boyu çadırda imza kampanyası için ter döken öğrenciler hem günün stresini atıyor hem de hünerlerini göstererek daha çok kişinin kendilerine sahip çıkması için destek arıyor.