İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşmaya gazeteciler Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 37 sanık katıldı.

CHP, TEK GİRSE KAZANAMAZ

Esenyurt Belediyesi eski Başkanı Gürbüz Çapan, savunmasında eski partisi CHP'ye sert eleştirilerde bulundu. Türkiye'de insanların birbirlerini koklayarak anlaştığını, Başbakan Erdoğan'ın en büyük avantajının 'halk gibi kokması' olduğunu belirten Çapan, “Çok se-verim kendisini, çok çalışkandır. İlk zamanlarda havası iyiydi. Şimdi yanına bir grup almış nereye gittiği belli değil. Deniz Baykal'ın kokusu bu halka uymuyor. Türkiye'de bütün partileri kapatın, tek CHP seçime girsin, yüzde 26 oy alamaz” dedi.

MAHALLENİN KÜRDÜ BİZ MİYİZ

Çapan, Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'a bağlı örgüt üyesi olmakla suçlandığını belirterek, şöyle konuştu: “İlhan ağabeyi severim. İlhan ağabey cumhuriyetin ilk filozoflarından, aydınlarından biridir. Bütün aydınlarla ilişki kurmaya çalıştım. Cumhuriyet gazetesinin fikirlerine çok fazla katılmam ama Cumhuriyet gazetesi, Cumhuriyet yaşamalıdır. Dolayısıyla kardeşlerime 'gidin, ortak olun' dedim. İlhan ağabey bana kefil oluyor. Savcılar o kefaleti üyeliğe çevirmişler. Niye Turgay üye değil de ben? Karamehmet, Koç da para vermiş. Niye onlar üye değil de ben üyeyim? Mahallenin Kürdü biz miyiz?”/yeni şafak