Özellikle şehrin doğu kısmında yoğun olarak hissedilen, sarımsak ve haşlanmış brokoli kokusuna benzer garip kokunun sırrı, belediye ekiplerinin çalışmaları sonucu çözüldü.

“KOKUYU DUYAN HERKES TABİİ AFET OLMASNDAN KORKTU”

Aydın"da sabahın erken saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve fırtınanın hemen ardından şehir merkezinde ağır şekilde çok garip bir koku duyulmaya başladı. Kokuyu duyan bir çok vatandaş, deprem veya bir tabii afet olmasından endişelenirken, kokunun sebebini çözemeyen bir çok vatandaş da belediyeyi arayarak rahatsızlık veren kokunun sebebini sorup sorunun çözülmesini istedi. Belediye binasından da duyulan ağır kokunun sebebinin tespit edilmesi için Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerioğlu"nun talimatı ile şehir merkezinde ve çevrede araştırmalar yapıldı. Sabah saatlerinde aşırı yağış nedeniyle patlayan bir kanalizasyon borusuna rastlandı. Patlayan boru hemen tamir edildi. Ancak kokunun buradan kaynaklanmadığı da tespit edildi. İtfaiye ve zabıta görevlileri çalışmaları sırasında kokunun şehrin doğu kısmında daha ağır hissedildiği tespit edildi. Yılmazköy"e kadar çevrede tarama yapan belediye ekipleri ağır kokunun MTA"nın Yılmazköy"de bulunan jeotermal kuyularında sondaj çalışması yapmasından kaynaklandığı tespit etti. Hava basıncının bugün çok alçak olması nedeniyle oluşa kokunun tüm şehri rahatsız etmesinden dolayı, MTA bugünkü çalışmalarına ara verdi.
Aydın Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü"nden yapılan açıklamada, şehirde korkulacak bir durumun olmadığı, kokunun kaynağının tespit edildiği ve sorunun da çözüldüğü belirtildi.
Şehirdeki ağır kokunun ortadan kalkması ile herkes rahat bir nefes aldı./iha