Ünlü futbol takımları, ünlü sporcularla imzalanan sponsorluk anlaşmalarıyla dünyada da bilinirliğini artıran Türk Hava Yolları'nda ilginç proje... Genel Müdür Temel Kotil'in talebi üzerine kurumda çeşitli birimlerin başında bulunan 2'si genel müdür yardımcısı 10 yönetici uçak kullanmayı öğreniyor. Teorik ve pratik eğitim alan yöneticiler, eğitim sonunda PPL (Özel Pilot Lisansı) lisansı alarak ticari olmayan pervaneli uçak kullanabilecek.
 
GEREKÇE İŞİ DAHA İYİ KAVRAYABİLMEK
 
THY Kalite Güvence Başkanı Selman Nas, yaptıkları işi daha iyi kavrayabilmek, havacılığı daha yakından tanımak için kendisi dahil çeşitli yöneticilerin uçuş eğitimi aldıklarını söyledi. 'THY eski THY değil. THY'nin kimyası değişti' diyen Nas şunları söyledi: Genel Müdürümüz Temel Kotil şirketi daha iyi yönetebilmemiz için bu eğitime çok önem veriyor. THY'de görev yapan çok sayıdaki yönetici daha önce havacılık dışında başka alanlarda çalıştı. Ben ne kadar uçak mühendisi olsam da uçağın yapısı dahil havayolu işletmeciliği ile ilgili birçok hususu biliyor olsam da, pilot değildim. Uçakları daha yakından tanımak ve uçmanın nasıl bir iş olduğunu pekiştirmek için bu eğitimleri alıyoruz. 12 kişiydik, 10'a düştük. İkisi genel müdür yardımcısı 10 yönetici PPL programında ve Cessna 172 uçaklarıyla uçuyor. Şirketi iyi yönetmek istiyorsanız detaya hakim olmalısınız.
 
PİLOTLAR 'RAPORA' GÖNÜLLÜ
 
GİZLİ gönüllü raporlamaya büyük önem verdiklerini belirten Nas, pilotların uçuşlarda karşılaştıkları olumsuzlukları gerekli yerlere raporlamasıyla kaliteyi yükseltmeyi hedeflerini anlattı. Pilotların eskiden hemen hemen hiç rapor yazmazken sadece 2010'da 256 gönüllü rapor geldiğini vurgulayan Nas şöyle devam etti: Genel müdürümüzün taahhüdü var, 'Bildirim yaptığınız zaman kendi aleyhinize bile olsa kesinlikle size bir şey olmayacak' diye. Raporlama sayesinde eksiklerimizi tespit edip uçuş güvenliği çıtasını en üste çıkarmayı hedefliyoruz' diye konuştu.
akşam