Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Ortacami Mahallesi Ördekli Caddesi üzerinde bir elektrik trafosu üzerinde şüpheli bir çanta olduğu ihbarını alan polis ekipleri, çantanın etrafını emniyet şeridi ile çevirdi. Vatandaşları olay yerinden uzaklaştıran polisler, sokağı trafiğe kapattı.

Olay yerinde bomba uzmanının özel elbisesini giydiği esnada caddede kokoreççilik yapan 45 yaşındaki Mehmet Tekin isimli kişi, polislerin arasından hızla koşarak şüpheli çantayı aldı. Şüpheli çantaya vurarak kontrol eden Tekin, “Bunda bir şey yok, boş kardeşim” diyerek çantayı kokoreç tezgahının başına götürdü. Bıçakla çantayı parçalayan Tekin, bu esnada bir vatandaşın ‘Bom’ diye ses çıkarması üzerine korktu. Daha sonra parçaladığı çantayı polislerin yanına götüren Tekin, polisler tarafından beklemediği bir tepki ile karşılaştı.

Çantayı açtığı için Tekin’e bağıran bir polis memuru “Kardeşim kimden izin aldın. Niye alıyorsun o çantayı? Buraya polis geldi. Niye bu çantayı açıyorsun, sana ne. Patlasa ne olacak?” dedi. Tekin bunun üzerine polislerden özür diledi.

Çantayı bir vatandaşın çöpe attığını gördüğünü ifade eden Tekin, karın bölgesindeki dikişleri göstererek, “Çantayı birisi çöpe attı. Daha sonra başka biri geldi çöpten çıkartıp trafonun üzerine koydu. Benim üzerimden 28 tonluk balya kamyonu geçti. O beni öldürmedi, bomba mı öldürecek? Allah’ın öldürmediğini kimse öldüremez” dedi.

AA