İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından gelecek olan bazı kişilerin uyuşturucu madde getirecekleri bilgisi üzerine çalışma başlattı.
Brezilya üzerinden aktarmalı olarak Türkiye’ye gelen Ekvator vatandaşı Carlos Alberto E.M adlı şüpheli, 18 Eylül 2011 günü Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Üzerinde yapılan aramalarda herhangi bir bulguya ulaşılamayan şüpheli, uyuşturucuyu midesinde taşıma ihtimali üzerine Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada çekilen röntgenlerinde, midesinde uyuşturucu bulunduğu belirlendi. Tıbbi müdahale sonrası kuryenin midesinde 40 adet sıvı kapsül halinde 1 kilo 457 gram kokain ele geçirildi. Uyuşturucuların prezervatifler içerisinde saklandığı belirlendi.
BAĞIRSAKLARINDAN AMELİYATLA ÇIKARILDI
Atatürk Havalimanı’nda ikinci operasyon ise 29 Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Brezilya’dan gelen İskoçya vatandaşı Robert Stophen W., gözaltına alındı. Üst araması ve bagajında yapılan detaylı incelemelerde temiz çıkan Robert Stophen W., bunun üzerine Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan tetkiklerde kuryenin midesinde taşıdığı uyuşturucunun izine rastlandı. Ancak uyuşturucuların mideden hareketle kalın bağırsaklara ulaşarak sıkıştığı tespit edildi. Bunun üzerine doktorlar, hayati tehlike taşıyan kuryeyi müşahede altına aldı. Yaklaşık 5 gün müşahede altında tutulan kurye daha sonra ameliyata alındı. Cerrahi müdahale ile kuryenin kalın bağırsaklarından sıkışan uyuşturucular başarılı bir şekilde çıkarıldı. Yapılan incelemelerde kuryenin midesinden 44 kapsül halinde yine prezervatif içinde 1 kilo 65 gram sıvı kokain maddesi ele geçirildi.
Gözaltına alınan Robert Stophen W’nin ifadesi doğrultusunda Nijerya uyruklu P.S ile H.M. adlı iki şüpheliyi de İstanbul’da gözaltına aldı. Yetkililer, uyuşturucunun ele geçirilmemesi durumunda sıvı kokainin ısıtılarak toz haline getirileceğini ve arından İstanbul’da iç piyasaya sürüleceğini belirtti. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen yabancı uyruklu 4 kişi tutuklandığı bildirildi.