ZMİR Kırıklar F Tipi Cezaevi’nde kendisi gibi ’cinayet’ suçundan tutuklu bulunan koğuş arkadaşı Salih Seylan’ı boğazını keserek öldürdükten sonra boğazından bir parça alıp yediğini söyleyen ve "Ben yamyamım" diyen Nusret Akmercan, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez yargı önüne çıktı. Cezai ehliyet için kendisini rapor olmaya sevkeden mahkeme heyetine seslenen Akmercan, "Ben deli değilim. Beni bu hale düşürenler utansın" dedi.

İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuklu Nusret Akmercan, ölen Salih Seyhan’ın annesi Bedriye Seyhan, sanığın avukatı Murat Üstündağ katıldı. Nusret Akmercan, ifadesinde, "Ben küçüklüğümde kardeşimin ölümünden sonra üzerinde saatlerce o şekilde yattım. O zamandan o şekilde alışkanlığım oluştu. 1993 yılında askerliğimi komando olarak Mardin Kızıltepe’de yaptım. Orada da gördüklerim bende bazı etkiler geliştirdi. O zamandan sonra burnuma devamlı olarak kan kokusu gelir. Bir cenazeye katıldığımda özellikle takip ederim, mezara konulduğu sırada kokusunu hissederim. Salih Mercan üzerime atlayınca banyonun içinde boğuştuk. Banyo jileti ve meyve bıçağıyla kestim. Daha sonra boğazından bir parça alıp yedim. Ben yamyamım" dedi.

Öldürülen Salih Seyhan’ın annesi Bedriye Seyhan sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi, "Ölen öldüğüyle kaldı. Kanunlar neyse uygulansın" dedi. Mahkeme hayeti, sanık Nusret Akmercan’a cezai ehliyetini tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na göndereceklerini söyledi. Nusret Akmercan, "Ben deli değilim. Beni bu hale getirenler utansın" dedi. Sanık avukatı Murat Üstündağ müvekilinin cezai ehliyetini tespiti için rapor alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti sanığı üç ayı geçmeyecek şekilde İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi’nde cezai ehliyetiyle ilgili rapor alınmasına karar verip, duruşmayı Temmuz ayına erteledi.

UÇAK KORSANIYDI

İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde birlikte yargılandığı Salih Seyhan’ı geçen 10 Ocak’ta öldüren Nusret Akmercan, 1997 yılında Malta Hava Yolları’na ait Boeing 737 tipi Malta - İstanbul seferini yapan yolcu uçağını köylüsü Mehmet Ali Ağca’ya destek amacıyla, 74 yolcu ve 6 mürettebatıyla Almanya’ya kaçırmıştı. Nusret Akmercan, son olarak 2008 yılında Aydın’ın Kuşadası ilçesinde kurduğu çeteye yönelik operasyonda ismini duyurdu. Fidye istedikleri işadamlarının gözlerini korkutmak için matbaa işçisi Hüsreddin Özçelik ile temizlik görevlisi Gürkan Yılmaz’ın boğazını keserek öldürmüştü. Ayrıca üzerinden 9 kişilik ölüm listesi de çıkan Akmercan’ın, film karakterlerine özendiği öğrenildi. Operasyonda yakalanan Nusret Akmercan, Salih Seyhan’ın da aralarında bulundu 10 şüphelinin yargılandığı dava ise 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.
vatan