Rijkaard"ın vatandaşı olan ve daha önce 26 kez Hollanda Milli Takımı"nın formasını giyen 27 yaşındaki stoper Khalid Boulahrouz"un Galatasaray"a transferi artık an meselesi. Geçen sezon başında Meira"yı transfer ettiği Stuttgart"la iyi ilişkiler kuran Sarı-Kırmızılılar, Alman kulübünün bir diğer stoperi olan tecrübeli futbolcuyla da hemen hemen her konuda anlaşmaya vardı. Servet"in Marsilya"ya gitmesi durumunda savunmada Gökhan Zan"ın partneri olması beklenen Boulahrouz, son derece ilginç bir kişiliğe sahip.

Sert, ama neşeli
Avrupa"da "kasap" lakabıyla anılan Hollandalı oyuncu, savunmadaki sert futboluyla rakiplerini yıldırmasıyla ünlü. Chelsea"ye transfer olduğu dönemde, İngilizler deneyimli futbolcunun en belirgin özelliğini "forvetleri silip süpürmesi" olarak tanımladı. Sahadaki bu sert futboluna rağmen, gittiği her takımda neşe kaynağı olduğu da biliniyor. Bu yönüyle Bülent Korkmaz"ı andıran Boulahrouz aynı zamanda bir Müslüman.

Kızını kaybetti
Daha önce Hamburg, Chelsea ve Sevilla forması da giyen Boulahrouz, hayatının en büyük acısını EURO 2008"deki Hollanda-Rusya çeyrek final maçı öncesinde yaşadı. Karşılaşmaya hazırlandığı sırada eşi Sabia, Lozan"da erken doğum yapınca kızları Anissa yaşamını yitirdi.

Stam"ın halefi!
Manchester United"in kalecisi Van Der Sar, “O sadece çok önemli bir savunma oyuncusu değil, aynı zamanda takımdaki ruhu yücelten ve uzun kamp akşamlarında etrafta görmeye ihtiyaç duyacağınız bir adam” ifadesini kullanmış, Jaap Stam ise Boulahrouz"u halefi ilan etmişti.