Yozgat'ta babası Tuncer Şahingöz'le birlikte oturan Erkut Şahingöz, bir süre önce misafirliğe gittiği İstanbul'daki amcası 35 yaşındaki Yalçın Şahingöz'ün eşi 2 çocuk annesi Ayşe Şahingöz ile aşk yaşamaya başladı. Çift, iki ay boyunca süren yasak ilişkinin ardından 3 ay önce birlikte ortadan kayboldu. Polise ve jandarmaya haber veren, tüm aramalarına rağmen eşi ile yeğenine ulaşamayan amca Yalçın Şahingöz ise son çare olarak 23 Aralık 2009 tarihinde ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan kadın programına katıldı. Yalçın Şahingöz'ün canlı yayında başından geçenleri anlatıp, eşinin hayatından endişe ettiğini söylediği sırada, yeğeniyle kaçan eşi Ayşe Şahingöz, programa telefon bağlantısıyla katılıp "hayatta ve çok mutlu olduğunu" söyledi.

Bu gelişmeler üzerine, yasak aşk yaşayan çiftin fotoğraflarını televizyonda gören komşuları polise ihbarda bulundu. Soyisimlerinin aynı olmasından yararlanıp kendilerini yeni evli gibi tanıtan çiftin, Manisa Merkez Kumludere Caddesi Dere Sokak No: 1/1'de oturduğu saptandı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda yasak aşk yaşayan çift, 3 aydır oturdukları evde gözaltına alındı. Erkut Şahingöz"ün bir cep telefonu dükkanında, Ayşe Şahingöz"ün de giyim mağazasında tezgahtar olarak çalıştığı öğrenildi.

Çift Manisa Merkez Devlet Hastanesi"de yaptırılan sağlık muayenelerinin ardından, adli işlemlerin tamamlanması için emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi./milliyet