Körkuyu köyünde, S.B. (41), uzun süredir geçimsizlik yaşadığı kocası A.B'yi (45) öldürmek istedi ve kızı M.B. (15) ile plan yaptı. S.B ve kızı, dün akşam yaptıkları pilavın içerisine tarım ilacı koydu.
Pilavdan yiyen A.B, yemekten sonra, bekçilik yaptığı evinden yaklaşık 500 metre uzaklıktaki inşaata gitti. Bir süre sonra inşaatın önünden geçen köylüler A.B'nin fenalaştığını görünce intihar girişiminde bulunduğunu sandı. A.B'yi Ceyhan Devlet Hastanesine kaldırılan köylüler, jandarmaya haber verdi. A.B, Ceyhan Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından hayati tehlike kaydıyla Adana Çukurova Devlet Hastanesine götürülürken yaşamını yitirdi.
Jandarma ekipleri, A.B'nin evinin yakınlarında boş bir tabak ile bir miktar pilav buldu. Jandarma, pilavda tarım ilacı olduğundan şüphelenince anne ve kızı gözaltına aldı.
Zanlılardan S.B'nin, ifadesinde, eşinin önceleri çok zengin olduğunu ancak parasını gereksiz olarak harcadığını, aralarında şiddetli geçimsizlik bulunduğunu söylediği öğrenildi. M.B'nin suçunu kabul ettiği bildirildi.
Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen anne ile kızı, nöbetçi mahkemece ''tasarlayarak adam öldürme'' suçlamasıyla tutuklandı.