KAHRAMANMARAŞ"ta, 5 ay önce sokakta cesedi bulunan 35 yaşındaki Murat Akeniş"in 38 yaşındaki eşi Nurhayat Akeniş, eşinin gazinoda çalışan sevgilisime gitmemesi için tarım ilacıyla zehirlediğini itiraf etti. Egemenlik Mahallesi"nde 26 Kasım"da bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan 3 çocuk babası Murat Akeniş"in cesedi çöp bidonunun yanında bulundu.

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Akeniş"in cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Burada yapılan otopside Murat Akeniş"in ölümüne "vücuda dışardan alınmış zehirli bir maddenin neden olduğu" belirlendi.

Bunun üzerine Kahramanmaraş polisi, Murat Akeniş"in 17 yıllık eşi Nurhayat Akeniş"i gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü"nde sorgulanan Nurhayat Akeniş, eşini zehirlediğini itiraf ederek şunları söyledi: “3 çocuğumuz var. Son günlerde eşim bana ve çocuklarıma eziyet etmeye başlamıştı.

Her gece gazinoya gidiyordu. Öğrendiğim kadarıyla burada sevgilisi varmış. O akşam evden çıkıp sevgilisinin yanına gitmesin diye yemeğine biraz tarım ilacı koydum. Karnı ağrısın, dışarı çıkamasın istedim. Öldürme gibi bir kastım yoktu. Çok pişmanım. Korumaya çalıştığım çocuklarım şimdi hem babasız hem anasız kaldı.” Nurhayat Akeniş, ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.- Milliyet