İddiaya göre, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nde hemşire olarak görev yapan Süreyya Ş., Ayhan B."ye, 1.5 yıl ayrı yaşadığı ve boşanma davalarının sürdüğü eşi Oktay Ş."yi öldürtmek istediğini söyledi. B."nin aynı mahallede oturan tanıdığı Nizamettin A."ya, doktoru öldürmesi karşılığında 70 bin TL teklif edildi.
Doktorun çalıştığı hastaneye giden Nizamettin A., Oktay Ş."ye, “Eşin seni öldürtmek istiyor” diye ihbarda bulundu. Oktay Ş. de Nizamettin A."dan söylediklerini ispatlamasını istedi. Doktor bir süre sonra da Fatih Savcılığı"na suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı sürdüren polis, bir süre sonra Süreyya Ş., Ayhan B., Nizamettin A. ve ismi belirlenemeyen bir kişiyi gözaltına aldı.
Hemşire, sorgusunda “eşini öldürtmeye azmettirmek” suçlamalarını kabul etmeyerek, bunun bir komplo olduğunu savundu. Nizamettin A. ise, ifadesinde, “Ben kimseyi öldürmek istemedim. Bu yüzden her şeyi anlattım” dedi. Polisin elinde bu kişilerin konuyla ilgili olarak birbirleriyle yaptıkları telefon konuşmalarına ait kayıt olduğu öğrenildi.

MİLLİYET