Koçarlı Belediye Başkanı Sayın Nedim Kaplan hep dikkatimi çekmiştir.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Özlem Çerçioğlu’nun evi Koçarlı Çakırbeyli’dedir. 2019 yerel seçimlerinde önceki Koçarlı Belediye Başkanı Sn. Mutlu Öztürk’e çok destek vermiştir.

Dağ köylerine yaptığı yollar anlatılamaz. Gecenin 01.00’lerinde yağar yağmur çakar şimşek o dağ köylerinde ve Koçarlı’da Sayın Özlem Çerçioğlu’nun seçim çalışmasında bulundum. Koçarlı için harcadığı emeği çok yakından biliyorum.

O dönemki izlenimlerimi Aydınpost’ta yazdım ve canlı olarak yayınladım.

Buna rağmen CHP burada mağlup olmuş, Cumhur ittifakının adayı Ziraat Mühendisi Nedim Kaplan, Koçarlı’da seçim kazanmıştır.

Şimdi Sayın Özlem Çerçioğlu Aydın’da yüzde 54 rey alıp halkın teveccühünü kazanmış iken

Koçarlı seçimlerini Sayın Özlem Çerçioğlu neden kaybediyor incelenmesi gerekir.

BAŞLIYALIM O ZAMAN, SN. NEDİM KAPLAN NE DİYOR?

Nedim Bey, Aydın’da AK Partinin ve Cumhur ittifakının yüz akısın. Sayın Özlem Çerçioğlu’nun desteklediği Sn. Mutlu Öztürk’ten Koçarlı Belediye Başkanlığını aldınız. Kendiniz tanıtır mısınız?

Ahmet Ağabey, ben has bir yörüğüm ve Koçarlı’nın evladıyım. Tarım ile uğraşan aileden geliyorum ve ziraat mühendisiyim. Tarla bitkileri bölümünü okudum. 13.03.1969 doğumluyum, 5 Yaşında ilkokula başladım, 17 yaşında reşit olmadan üniversiteyi kazanıp Erzurum’a gittim.

Kıbrıs Harekâtıyla 1974 yılında Tekeli Köyünden Koçarlı’ya taşınıp yerleştik. Ben Tekeli Yörüklerindenim. Varlıklı bir ailenin çocuğuyum. Benim sülalem ve dedem Koca Arap diye anılır. Dedemin hikayesi Kurtuluş Harbinden sonra Rum Fokeidis ailesinden taksitle aldığı  arazileriler ile başlar.

Benim 5 erkek kardeşim var. İş aramaya başladım. Üniversiteyi bitirince masa başı iş aradım bulamadım.

Bu dönemde kız aileleri normal inşaat makine mühendisi mi ziraat mühendisimi diye sorarlar, ziraat mühendisi ise kız vermezlerdi. (Kahkahalar)

Ziraat mühendisliğinin itibarı olmadığı için bir sürü arkadaşım meslek değiştirdi. O yıllarda 85 yaşındaki ninem bir gün bana şu cümleyi söyledi.

Akıllı insan bir yıl, iki yıl bedel olur sonra kendi işini kuramıyor ise ondan adam olmaz”

Ayrıca şu sözü hiç unutmam,

“Altından rüzgâr geçen malı, mal saymayın”

Hayvanlar, araba, traktör için vs. kazıktan gelen kazığa gider. Hayvanın kazığa bağlanması ile yayılması beslenmesi, kalem mürekkebi varsa aklın yerindeyse yazar kazası var belası var aklın gider yazamazsın dedi.

Yıl 1993, ninem bu sözleri bana söylemiştir.

Benden sana tavsiye, kazancınızı tarla alın bahçe alın mal alın diye nasihat etti.

Bu sözler benim için dönüm noktasıdır.

Üstüne güneş doğmayan ninesinin vasiyetlerinden ders alan bir kişi olarak evleniyorsunuz iş hayatı ne oluyor?

Bu düşünceler içinde hemen kısa devre paralı askere gittim.

Babam bir yıl tarlada çalış kazandığınla paralı asker parasını öde öyle git dedi. Babam para vermedi. 1994 yılında çiftçilik yaparak kazandığım paradan paralı kısa devre paramı ödeyerek askerliğimi yaptım.

28 yaşında evlendim. Zühre Nazlı Hanım ile evlendim 3 kızım var. Benim evlilik prensibim şudur, akşam ezanında erkek aile reisi olarak eve girmeli ve akşam yemeği aile ile birlikte yenmeli. Ben böyle yaparım. Böylelikle akşam yemeğinde aile bütünlüğü kurulur ve bu sofrada herkesin yeri bellidir. Kimse kimsenin yerine oturmaz. Ve günün konuşmaları yapılır ben böyle yaparım. Aile muhasebesi yapılır.

Günümüz de aileler bunu yapmalı. Benim yanımda işyerlerimde çalışan kişiler mağaza kapanınca doğru evlerine giderler bu benim prensibimdir. Şimdi maalesef toplumumuzda bu yok oluyor. Aman herkes bunu dikkat etmeli. Benim yanımda çalışanları bu şekilde eğittim. Başarılı da oldular.

Sayın Başkan, politika ile ne zaman tanıştınız?

Erzurum üniversitesinde Milliyetçi - Muhafazakâr düşünce ile tanıştım. Ülkücü ortamdaydım 1986 yılında böyleydi. Sabah namazlarımı mutlaka kılarım.

28 Şubat’ta Erbakan’ın iktidardan indirilmesini hazmedemedim. Koçarlı’da Milli Gençlik Vakfı’nda sarraf arkadaşım olan Muhammet Şahin’in tavsiyesi ve isteği ile Refah Partisi’nde politikaya başladım. Bu konu benim milletvekili adaylığımda Tayyip Bey Ankara’ya çağırınca şeceremizden bu konu çıktı.

Ben aynı zamanda Erzurum’da lisanslı futbolculuk da yaptım. Halen ticaretle de uğraşıyorum.

Başkan, Ak Parti ile yolun nasıl kesişti?

Ahmet ağabey,  ben o dönemde Aydın ilinin en büyük ayçiçeği tüccarı idim. Yılda 10 milyon kg ayçiçeği alıp satıyordum. 10 bin ton büyük rakamdır. Politikaya hiç ihtiyacım yoktu.

Yaşam kültürümde milliyetçi-maneviyatçı kültürüm var.

Sol kitledeki arkadaşlarda beni çok severler Koçarlı’da.

Arkadaşlar 2002 yılı Temmuz ayında Ak Partiden seni milletvekili yapacağız dediler. Benim Durumum iyi 32 yaşındayım ticaret yapıyorum dediysem de kabul ettiremedim.

2002 seçimlerinde AK Partiden aday adayı oldum halk ve teşkilatın isteği ile 4. sıraya yerleştim. Sn. Atilla Koç 18. sırada idi mülakatta benim Erzurum’daki milli teşkilat üyeliğim ortaya çıktı.

Ben hayvancılık, turizm ve jeotermal ile Aydın ili nasıl gelişir diye tez yazdım. Bu benim üniversite bitirme tezimdi. Aydın ilini de karış karış bilirim.

Jeotermal yataklarının Aydın’da olduğunu bu enerjinin ısıtmada seracılıkta soğutmada kullanılması gerektiğini yazdım. Ve savundum hala da savunuyorum.

Tüm bunları o komisyonda anlattım. Burada 2002 seçimlerinde milletvekilliği nasip olmadı. Ama siyaseti bırakmadım.

Bir yıl sonra il yönetici Sn. Cengiz Altıntaş, 2003 yılının başlarında Koçarlı İlçe Başkanı olacaksın, parti sana emanet dedi. Ben Koçarlı AK Parti ilçe Başkanlığına Başladım. 2003’den 2009’a kadar kesintisiz Koçarlı ilçe Başkanlığı yaptım.

2009 yılında Koçarlı Belediye Başkan adayı oldum 2009 seçimlerinde kazandım mazbatamı aldım. 1 hafta belediye başkanlığı yaptım, YSK’dan gelen yazı ile seçim iptal edildi. İkinci seçim yapıldı, o dönemde MHP ile CHP birlikteliği sonucunda ben seçim kaybettim.

2019 seçimlerinde Koçarlı Belediye Başkan adayı oldunuz ve seçimi kazandınız. Nasıl oldu bu biraz anlatır mısınız?


Seçimi Sn. Özlem Çerçioğlu’nun elinden söktüm aldım. Ben halkın gönlündeki başkandım, bu çok önemlidir.

Ben bu seçimi Sayın Özlem Çerçioğlu’ndan aldım. O dönemde Koçarlı’ya 23 kere seçim çalışması için geldi 30 köy ziyareti yaptı.

Sayın Özlem Çerçioğlu Koçarlı seçimlerini almak için çok uğraştı.

Kendisi Çakırbeyli’de oturuyor. Ben onun elinden Koçarlı Belediye Başkanlığını alınca çok üzüldüğünü tahmin ediyorum.

Sayın Başkan Koçarlı’ya 32 maddelik vaadiniz olmuş. Şu ana kadar ne kadarını gerçekleştirdiniz?

Şu ana kadar bu vaatlerimin yüzde 85’ini gerçekleştirdim. Seçim beyannamemi atmayın. Başucunuzda dursun dedim.

Şimdi bu beyannamedeki söylediklerimin yüzde 85’ini yaptım eksik olanlar devam edenler ile birlikte hepsini yapacağım bu Nedim Kaplan sözüdür.

Ahmet ağabey, siyaset bittiğinin ertesi günü yeniden seçim çalışması başlar. Ben politikayı öyle yaparım. Mesela insanlar uhdemde olmayan Aydın Büyükşehir’in yapacağı kanalizasyon konusunu yaptıramazsın dediler, ben yaptıracağım dedim.

Bunun üzerine Aydın’a Çevre Bakanı geldiğinde Koçarlı’nın kanalizasyonu ben yapacağım dedi. Çünkü Aydın Büyükşehir, Koçarlı’nın kanalizasyonunu yapmadı.

Konuyla ilgili yeni Valimiz, ASKİ ile toplantı yaptı. Yapacaklarını söylediler ama konu yürümüyor.

Bununla ilgili yakında büyük bir pandomi kopacak. Çünkü Koçarlı kanalizasyonu ASKİ tarafından maalesef yürümüyor, arıtma yok.

Benim ASKİ’ye verdiğim süre doldu. Kısmi çalışma yapıyorlar kanalizasyonu yapsalar bile arıtması ve ev bağlantıları yoksa o kanalizasyon yapılmış sayılmaz ki.

Koçarlı Belediyesi olarak vaat ettiğim konularda Aydın Büyükşehir engel oluyor.

Büyükşehir Belediyesi, benim Koçarlı’ya yapacağım hizmetlere engel olduğu için gecikiyor.

Koçarlı Girişi mezbelelik, bununla ilgili imar planı tasdiki var, 3 aydır tasdik etmiyor geciktiriyorlar.

Aydın İmar Planlama Başkanlığı 1/5000’lik planlarımızı tasdik etmiyor. Aydın Büyükşehir İmar Planlama Başkanlığında geciktiriyorlar.

Ben de bunlara bu planı red edin diyorum. Ama reddetmiyorlar ederlerse ben bakanlıktan bunları tasdik ettireceğim.

Kanunen 3 ay süre bu ay doluyor.

Ben tüm izinleri aldım. Koçarlı girişi 1/5000 plan için ve Aydın Büyükşehir ile kavga ediyoruz. Bakın meclis gündemlerini bir sürü özel şahsın mevzi imar planları geçiyor ama bizim isteğimiz geçmiyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin toplantılarına gitmeyi istemiyorum utanıyorum ve sinir oluyorum.

Ben de şahsi mevzii imar planı tadilatı yok hepsi halkım için plan tadilatları. Ve Aydın Büyükşehir bizi oyalıyor.

CHP’li belediyelerin imar işleri hepsi oluyor zaten imar işlerinden başka işleri yok. Hepsinde rant kokusu seziyorum.


 

Çakırbeyli - Söke arası turizm yolu ihalesi yapıldı. Karayolları tarafından asfalt dökülecek. Kavşak ve Koçarlı girişi planları Aydın Büyükşehir Planlama Dairesi tarafından tasdik edilmediği için bekliyor.

Ayrıca 1/100000’lik planlarda Koçarlı nüfusu 25 bin olarak kabul edildi. Aydın Büyükşehir İmar Planlama Başkanlığı bunu 10 bine düşürüyor. Böyle aşağılık işler var.

Bu şekilde Koçarlı ilçesinin önünü kapıyorlar. Gelişmesini istemiyorlar. Buna göre bir mevzii imar planı ayarlıyorlar.

İşin acı tarafı Koçarlı Belediyesi’nde yetkili fen işleri müdürü zimmetine para geçirmiş, para ödemiş, mahkemede yargılanan ve benden giden bu şahıs, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Koçarlı dosyalarına bakıyor yazık utanç verici bir şey.

Bu kişi ben geldiğimde sadece taş işinden akaryakıttan kendisine 800 bin TL zimmet çıktı yapılmayan işleri yapılmış göstermekten şu anda bu hanım eski Başkan Mutlu Bey döneminden 10 dosyadan mahkemelik. İmar planlamada bizim dosyalara bu hanım kişi bakıyor. Bu kişinin kesinleşmiş 800 bin TL’lik Koçarlı’da yaptığı işten dolayı mahkeme kararı var.

Bu şahıslar Koçarlı’nın önünü kapıyor. Bu konuyu ilk defa size açıklıyorum.

Büyükşehir Koçarlı Belediyesi’nin planlamadaki dosyalarımı gündeme getirmiyor.

Ertuğrul Yamen kim ki bu konulara engel oluyor?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu engel oluyor.

Aydın Büyükşehir belediye Başkanlığı ile görünürde kavga yok gibi ama adı konmamış kavga var.

Bu kavganın halka zararı var, hizmet yapmıyorlar.

Mesela Tariş Koçarlı’da battı buradaki ortaklara Tariş üyeleri bizden alacağı parayla ödeme yapacak.

Tariş'in ortaklarına geçmiş yıllardan 17 milyon TL borcu var. Bunu ödemek için merkezdeki Tariş depolarına imar düzenlemesi yapmak için büyükşehire 1/ 5000lik planlar için müracat edildi. Bu düzenlemede bu alanda hafif ticari alanlar  konut ve sosyal alanlar olacak. Zeminde de otooark düşünülüyor. 1/ 5000 lik planlar büyükşehirden geçtikten sonra ilçe belediyeside 1/ 1000'lik planları yapacak. Sonra da bu alanda çıkan planları uygulayacak. Koçarlı Belediyesi'nin takip ettiği ve desteklediği önemli bir çalışmadır. Bu proje uygulanabilirse Tariş buradan elde ettiği gelirle ortaklara ve bankalara olan borcunu ödeyerek düzlüğe çıkacaktır. Sonuç itibariyle bu yol Tariş'in tek kurtuluşu olup bu alanda mezbelelikten kurtulmuş olacak ve Koçarlı halkının hizmetine sunulacaktır.

Koçarlılı şunu bilir, “Nedim Kaplan siyasetçi sözü değil Nedim Kaplan sözü verirse yapar” der Koçarlılar. Çünkü benim sözüm senettir.

Bana insanlar İncirliova’dan gelir Söke’den gelir her yerden gelirler isteklerini söylerler ben de elimden geleni yaparım.

Ben Koçarlı halkının çıkarı için ne gerekirse onu yaparım.

Özlem Hanım odasında oturmamalı sahaya çıkmalı. Kanalizasyon onda, su ile sıkıntılar var. 20 ila 25 dağ köyümüzde su yok, halletmediler yatırım yapmıyorlar yenileme yapmıyorlar ASKİ çalışmıyor. Bu tesisler Özlem Hanımdan önce yapıldı bunların yenilenmesi lazım çok köyümüz susuz, yazık değil mi?

ASKİ bu dağ köylerine tankerle su taşıyor. Ayıp ya. Bütün köylerimizde su sıkıntısı var.

Göletleri temizlemeleri lazım. Bu göletleri halka kullandırmıyorlar. Bu göletlerde su var. ASKİ gerekli su isale hatlarını yapmadığı için suyu vatandaşla buluşturamıyor. Kuraklık döneminde. Bu 5 yıldır böyle, çok ayıp. Gözkaya ve Esentepe göletleri vatandaş ile buluşturmuyor ASKİ. Kaynakları doğru kullanmıyor.

Başkan Adnan Menderes Müzesini, çiftçinin durumunu sizinle konuşamadık ama çiftçinin ürünün para ettiğinden söz ettiniz. Bunları bir daha ki sefere konuşalım. Son sözlerinizi alabilir miyim?

Ben Koçarlı’mızın ileriye gitmesi onların müreffeh yaşamaları için elimden geleni yapacağım yapıyorum da. Yarın Allah huzurunda görevi yapmış huzuru ile ak pak olarak çıkmak isterim. Aydın ilinin abisi olarak size ve www.aydinpost.com ‘a bana bu imkânı verdiği için teşekkür ederim.