Bugün mazbatasını alan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, belediyeye gelerek görevine başladı.
29 Mart yerel seçimlerinde en yakın rakibi olan CHP"li başkan adayına 2 oy fark atan AK Parti"li Nedim Kaplan"ın belediye başkanlığı bugün kesinleşti. CHP İlçe Başkanlığı"nın Koçarlı"daki seçim sonuçlarını önce İlçe Seçim Kuruluna ve ardında da İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kuruluna itiraz etmesinin ardından bugün öğle saatlerinde İlçe Seçim Kurulu"na davet edilen Nedim Kaplan ve belediye meclis üyelerine mazbataları verildi.
Mazbatasını aldıktan sonra Koçarlı Belediyesi"ne gelerek görevi eski Başkan Cengiz Şen"den devir alan Başkan Kaplan, makam koltuğuna oturmaz ilk icraatı seçim tartışmaları nedeniyle 11 gündür maaşlarını alamayan belediye işçilerine maaşlarının ödenmesi talimatını verdi.
Devir teslim töreninde konuşan eski Başkan Şen, yasal haklarını kullanarak seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini belirterek, “Bu demokratik yarışta yasal haklarımızı kullandık. Yasal haklar kullanılır. Neticede arkadaşımız Belediye Başkanlığını tescil etti. Kendisine başarılar diliyorum. Koçarlı"ya hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra Koçarlı daha gelişmiş, adını yakışır bir ilçe haline gelir. Ortak çabamız buydu. İnşallah arkadaşımız bunu daha yükseklere taşıma fırsatı bulur” dedi.
Eski Belediye Başkanı Cengiz Şen"e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Başkan Kaplan da, “Bundan sonrada hizmetlerimize sizlerin katkıları ile devam edeceğiz. Koçarlı"yı layık olduğu yerlere taşımak için hep birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.