Makamından çıkıp destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı, parmaklıklar ardından gerçekleştirilen eylemde, tutukluların serbest bırakılması istendi, güvercinler uçuruldu.

Bugün, 5’inci kez, saat 14.00 sıralarında, Büyükşehir Belediyesi Binası önünde toplanan, tutuklu bürokratlar ve çalışanların yakınlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, "İzmir’de adalet istiyoruz", "Adil yargı herkesin hakkı" şeklindeki sloganlarıyla protestoda bulundu. Grup, tutuklulara destek amaçlı temsili bir parmaklığın ardından seslerini duyurmaya çalıştı. Alkışlı, ıslıklı protestoda bulunan grup adına yapılan açıklamada, Pervin Şenel Genç ve Tülay Azeri’nin henüz tamamlanmamış Yeni Şakran Cezaevi’ne gönderildiği, şartlarının daha da zorlaştığı dile getirildi. Açıklamada, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, adları okunan tüm tutukluların serbest bırakılması da istedi.

Kocaoğlu böyle destek verdi

Makamında çıkan Başkan Kocaoğlu da iki haftadır olduğu gibi bugün de tutuklu yakınlarına destek verdi. Bir süre parmaklığın ardında duran Başkan Kocaoğlu, daha sonra diğer tutuklu yakınlarıyla birlikte güvercin uçurdu. Başkan Kocaoğlu, "Kendiliğinden gelişen bir eylemdi. Tüm arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar eylemler devam edecek" dedi.

vatan