Şafak Köksal, eşi, kayınvalidesi, kayınpederi, kayınbiraderi ile iki baldızını öldürdükten sonra jandarmaya teslim oldu.

Olay 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Çayır Köyü'nde meydana geldi. Şafak Köksal ile evli olan Ayşe Köksal, şiddetli geçimsizlik nedeniyle kocasını terk edip babaocağına döndü. Şafak Köksal'ın barışma girişimlerine rağmen eşinin boşanmakta ısrarcı olması üzerine iki aile arasındaki gerginlik arttı. Hüseyin Koroğlu, eşi Havva ile kızları Zülfiye ve İlknur Koroğlu'yla birlikte Çayır köyü yakınındaki kendilerine ait kömür ocağından dönerken, ormanlık alanda pusu kuran damatları Şafak köksal tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Gözü dönmüş damat Köksal, burada kayınpederi, kayınvalidesi ve 2 baldızını öldürdükten sonra eşinin kaldığı eve gitti.

Ayşe Köksal elinde tabanca tehditler savuran kocasına kapıyı açmadı. Bunun üzerine tabanca ile ateş açarak kapıyı kırdıktan sonra eve giden Şafak Köksal, eşi Ayşe Köksal ile kayınbiraderi Aydın Koroğlu'na kurşun yağdırarak öldürdü.

KATLİAM EVİNDEN ÇOCUĞUNU ALIP AYRILDI

Ayşe-Şafak Köksal çiftinin 1.5 yıllık evli oldukları 5 aylık erkek çocukları bulunduğu öğrenildi. Şafak Köksal'ın eşi ve kayınbiraderini öldürdükten sonra evde bulunan oğlunu yanına alıp kendi evine gittiği, kısa süre sonra gelen jandarmalara da teslim olduğu anlaşıldı. Köylüler, çocuğun bir yakınlarına emanet edildiğini söyledi.

ÇAY İÇMEYE GİTMİŞ


Çayır Köyü Muhtarı Rafet Çınar, olayla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, katil zanlısının eşini yaklaşık 1 ay önce dövmesinin ardından durumun jandarmaya intikal ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Kavganın ardından Şafak Köksal'ın eşi, çocuğunu alarak babasının evine gitti. Bir süre sonra Şafak Köksal'ın çocuğunu görmek istemesine eşinin ailesi izin vermeyince aralarında gerginlik yaşandı. Bu olayların ardından Şafak, yola pusu kurarak ve evde 6 kişiyi öldürmüş. Cinayetten sonra kucağına aldığı çocuğuyla yürüyerek kendisine ait eve gitmiş. Jandarmaya da telefon açarak cinayeti anlatmış. Ben, kendisiyle köy kahvehanesinde çay içerken karşılaştım. Yüzünde 6 kişiyi öldüren görüntü yoktu, çok sakindi. Kahvehaneye gelen jandarma ekiplerince yakalanınca olayı öğrendik.”

Çınar, Şafak Köksal'ın düzenli işi olmadığını, inşaatlarda ve günübirlik işlerde çalıştığını kaydetti.

Olayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA