Önceden belirledikleri evlerin kapılarını çalarak kadınları mevlide davet eden şüpheliler, hamile numarasıyla da evlere girdi.

Önce “Ağrım var. Biraz dinlenebilir miyim?” diyen şüpheli kadın, içeri girdikten sonra da akıl almaz yumurta numarasıyla ev sahiplerini kandırdı.

‘Sende kesin nazar var’

“Sen çok inançlı birisin. Ancak senin üzerinde nazar var. Sen bize iyilik yaptın

 Biz de sana okuyalım” diyen dolandırıcılar önce bir yumurta çıkardılar. “Bu yumurtayı kırdığında içinden bozuk para çıkarsa, sana nazar değmiştir” diyerek yumurtayı genç kadınlara kırdırdılar.

Ev sahibi kadınlar jiletle kesilerek içine bozuk para yerleştirilmiş olan yumurtayı gördüklerinde şaşırdılar.

‘Kocan seni aldatıyor’

Daha sonra, genellikle 2 kişi olan şüphelilerden biri, su falı bakacağını söyleyerek kadınlara, “Kocan seni aldatıyor” dedi

 Kadınları bu şekilde etkilemeyi başaran dolandırıcılar, “Bu evde eşinle senin aranı bozan ziynet eşyaları var” diyerek yeni evli olduğunu bildikleri kadınların düğün takılarını istediler.

Getirilen altınları bir bez parçasıyla sarmalayan falcılar, el çabukluğuyla yanlarında getirdikleri hurda dolu bez ile altın dolu bezi değiştirdiler ve bir saat süreyle bezin açılmaması gerektiğini söylediler.

5 kadın tutuklandı

Falcı kılığındaki şüpheliler, bu yolla Esertepe, Şentepe ve Mamak’ta 7 kadını dolandırdı. 2011’de benzer bir şebekeyi daha çökerten Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, liderliğini Suna Boçkır’ın (76) yaptığı çeteyi de kısa sürede yakaladı.

Boçkır ile birlikte Sultan Yetiş (39), Sultan Sertbaş (50), Derya Gezer (30) ve Zekiye Durmazoğlu (42) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Polis, piyasa değeri yaklaşık 300 bin lira olan altınların peşine düştü.