Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor karşısında aldıkları 0-0'lık beraberlik ve puan kaybıyla ilgili olarak, ''Puan kaybını bu dönemde yaşamak telafisi mümkün olmayan haftalar göre biraz daha iyi oldu'' dedi.

Kocaman maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, ''Kaybı bu dönemle yaşamak, telafisi mümkün olmayan haftalara göre biraz daha bizim için iyi oldu diyebilirim. 7 haftalık süreç hem bizim hem rakibimiz için zorlu geçecek. Ligi en az puan kaybı yaşayan takım kazanacak. Bu takımın da biz olacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Bursaspor karşısında ikinci yarıda oyunu rakip kaleye yıktıklarını, futbol adına yapılması gereken her şeyi yaptıklarını, ancak golü bulamadıklarını anlatan Kocaman, ilk yarıyı ise özetle şöyle değerlendirdi:

''Ligde araya girerken önemli bir galibiyetle girmiştik. Rakibimiz son haftalarda biraz ivmesini kaybetmiş gibiydi. Arayı son derece iyi değerlendirmişler. İstekli, hem maça hem lige tutunma arzusuyla oynayan bir takım vardı. Saha yerleşimimizde normale göre bir takım farklılıklar vardı. Hem Semih hem Niang'ın önde oynaması avantajlar gibi dezavantajlar da getirecekti. 15-20 dakikadaki yüksek arzulu oyunumuz bu bölümün dezavantajlarını göstermedi bize. Kanatlardan oyunu taşıyamayınca bu oyuncuların birlikte oynaması avantaj olmadı bizim için. Normal düzenimize geçtik ve devreyi böyle bitirdik.''

-''MAÇIN HAKEMİ ZAYIF GÖRÜNDÜ''-

Aykut Kocaman, karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu ile ilgili bir soru üzerine, ''Maçın hakemi bugün açıkçası zayıf göründü'' dedi.

Kocaman'ın ifadeleri şöyle:

''Ligin artık son dönemlerine gidiliyor. Gerilim fazlasıyla artıyor. Reaksiyon, tepki her kulübede, hem bizim hem diğer kulübelerde olabiliyor. Maçın hakemi bugün açıkçası zayıf göründü. Karar verme ve uygulama konusunda standardın altında göründü. Lehimize olanlarda da aleyhimize olanlarda da.''

-''İNTİKAM AKLIMA HİÇ GELMEDİ''-

Kocaman, tribünlerin geçen yılki maçı düşünerek intikam tezahüratları yaptığı hatırlatılarak, ''Siz de maçı böyle mi gördünüz'' sorusuna şöyle yanıt verdi:

''İntikam hiç aklıma gelmedi. İnsanı köreltici duygulardan bir tanesidir. İntikam, öfke, kızgınlık... Bizim gibi performans işi yapanlarda belki bir nebzesi performans artırır ama kolay kontrol edilebilir bir duygu değildir.''

Kocaman, yayıncı kuruluşa verdiği röportajda ise bu arzu ve oyunun kendilerini şampiyonluğa götüreceğini ve bu maçın nazarlık olmasını temenni ettiğini söyledi.

A.A.