Lig TV’den canlı olarak yayınlanan organizsayona Aykut Kocaman’ın  "Bu toplantıda, Bülent Uygun ve Tayfur Havutçu da olmalıydı’’ sözleriyle başlaması stüdyoda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu..
 
Bu arada canlı yayını izleyen çok sayıda taraftar ise Aykut Kocaman’ın bu sözleri üzerine çeşitli forumlarda ‘’Adamsın Aykut Hoca. Kocaman adam. Adam gibi adam’’ görüşlerini ileri sürdüler.
 
Ardından konuşmasına devam eden Kocaman yaşanan sürecin takımı ne kadar etkileyeceği yolundaki görüşlerini ise şöyle dile getirdi:
 
''1-2 ay içinde bunu nispeten göreceğiz. Bu benim de merak ettiğim şeylerden biri. İki tane genel açılımı olacak bunun. Bu olaylar kulübün ve oyuncunun üstüne bir şekilde bir yük olarak binecek. Bu yükü kaldırmak oyuncular adına zor olabilir. İkinci tarafı var ki biz bunun üzerine çalışacağız ve bunu başaracağımıza inanıyorum. Son dönemlerde özellikle Fenerbahçeli büyük kitlenin, taraftarların takıma vermeye çalıştığını takım da hissederek sahaya çıkacak. Ve bu dönemi, kriz gibi gözüken, büyük bir kaos ve karmaşa gibi gözüken dönen dönemi fırsata çevirecek daha büyük bir enerji ile sahaya çıkacağız.  Şu andaki görüntü izlenim, ikinci söylediğim tarafı ağır basıyor. Büyük bir enerji verecek bize gibi gözüküyor. ''
 
 
"'KADRODAKİ DEĞİŞİKLİKLER BİZİ YÜKSELTECEK''
 
Kadroda yapılan değişiklerle ilgili olarak yapılan yorumlara açıklık getiren Kocaman, ''Normal bir zamanda böyle değişimler olsaydı, Fenerbahçe'nin gücü olarak söylenecekti. Giden oyuncular son derce kapasiteli oyunculardı, milli takım oyuncularıydı. Çok büyük katkı sağladılar. Ancak gelenler daha büyük katkı sağlayacaklardır diye düşünüyorum, tahmin ediyorum, biliyorum. Bienvenu gibi birçok oyuncuyla ilgilendik Bienvenu için fırsat doğdu aramıza geldi. İlk antrenmanda yorgundu ama düşündüğümüz gibi olabileceğini gösterdi, umarım devam eder. Pozisyon olarak takımda çok büyük kayıplar olabileceğini düşünmüyorum. Tam tersi takım olarak bir kademe daha yukarı çıkabileceğimizi düşünüyorum'' şeklinde konuştu.