Birinci Lig'de 3 kez gol krallığı unvanını elde eden Aykut Kocaman, 1995-1996 sezonunun sonunda ayrıldığı sarı-lacivertli ekibe, 13 yıl aradan sonra dönerek, sportif direktörlük görevini üstlendi.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp binasında basına kapalı gerçekleştirilen ve Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın da yer aldığı törende, kendisini 3 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde konuşan Aziz Yıldırım, sportif direktörlük sisteminin Türkiye'de ilk kez denendiğini belirtip herkesin Aykut Kocaman'a yardımcı olmasını isterken, Kocaman da şimdiye kadar üstlendiği görevlerden farklı bir kulvarda koşmaya başlayacağını ifade etti.

Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman'ı, Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Şubesi'nin sportif direktörü olarak atadıklarını kaydederek, ''Kendisiyle 3 yıllık mukavele yaptık. Hayırlı olmasını diliyorum. Allah utandırmasın. Sportif direktörlük geniş bir kapsam. Aykut'la beraber düşüncelerimizi ve koymuş olduğumuz hedefleri, önümüzdeki 3 yıl içinde inşallah yerine getireceğiz. Ondan sonraki yıllarda da bu sportif direktörlüğün esas amacı olan tüm bu şubeyi idare etme pozisyonuna inşallah Aykut Kocaman bu kulüpte gelecektir'' şeklinde konuştu.

''Burada medyaya ve tüm Fenerbahçe camiasına görev düşmektedir'' diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

''Hemen yarından olayı yetki karmaşasına sürükleyip, onu yapar bunu yapamaz konusuna getirmemek lazımdır. Aykut Kocaman, bu camianın çocuğudur. Bu camia içerisinde büyümüştür, bu camia içerisinde isim olmuştur ve bu isminin karşılığında da Fenerbahçe'ye hizmet etmiştir. Her şeye biraz hoşgörüyle yaklaşalım. Yanlış da doğru da olacaktır. Ama sonunda hedef; 3 yıllık dönemin ardından bu sportif direktörlüğü yapması gereken ki; Avrupai anlamda söylüyorum bunları, yapması gereken konuları, Aykut Kocaman bu kulüpte yapacaktır. Onun için tekrar tekrar herkesin yardımcı olması lazımdır. Yeni bir sistemdir. Türkiye'de belki de ilk defa biz uygulayacağız bunu. Ama bu konuda da yardımcı olmamız şart. Yoksa harcamak çok kolay. Yarın onunla kavga, bununla kavga, bunu yapmadı etmedi diyerek olayların dışına çıkartırsak yanlış yapmış oluruz. Biz sonuna kadar destekleyeceğiz. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım bu kararı alırken, samimi ve ciddi bir biçimde aldık. Yeni dönemde Aykut'un hem takımımıza hem de kulübümüze büyük katkıları olacağına düşündüğümüz için bu kararı aldık. Kendisine hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 3 yılın sonunda, buraya uzun yıllar hizmet edecek şekilde yeni bir mukavele yapar tekrar. Aykut'a da camiaya da hayırlı olsun.''

KOCAMAN: ''MUTLUYUM''

Aykut Kocaman ise başkan Yıldırım ve Fenerbahçe'ye çok teşekkür ettiğini ifade ederek, ''Fenerbahçe'ye döndüğüm için mutluyum. Çok uzun bir aradan sonra dönmüş oldum. Başkanımızın da ifade ettiği gibi çok farklı bir kulvar olacağını biliyorum'' dedi.

25 yıldır futbolun içinde olduğunu belirten Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak bugüne kadar futbolcu ve teknik direktör olarak bu işlerin içindeydim, durmadan bugüne kadar geldim. Bugün itibariyle Fenerbahçe camiası içinde biraz daha farklı bir kulvarda koşacağız. Dolayısıyla yeni işimde de adaptasyon süresi mutlaka olacaktır. Bu süreyi en kısa sürede atlatıp, hizmet ve görev anlayışı içinde devam etmeye çalışacağım. Umarım mahcup olmam ve mahcup etmem.''