Artık yabancı oyuncular Türkçe konuşacak yeni gelenlerin de sözleşmesine “Türkçe öğrenecek” şartı konulacak.

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ezber bozmaya devam ediyor... Göreve geldiği günden bu yana önceki teknik adamlardan oldukça farklı bir profil çizen genç çalıştırıcı toplamda 1.5 yıl içinde birçok radikal karar aldı.

Brezilyalı oyuncuların takımdan tasfiyesi, gelecek vaat eden oyuncuların transfer edilmesi, transfer ücretlerinin kulübe zarar vermeyecek boyutlarda tutulması gibi birçok konuda önemli karar aldı. Aykut Kocaman"ın gelecekle ilgili planlarından biri de yabancı oyuncuların dil problemi. Yıllardır Türkiye"de top koşturan birçok yabancı futbolcunun tek kelime dahi Türkçe konuşmaması yakın dönemde Fenerbahçe"de son bulacak.

SORULARA TÜRKÇE YANIT VERECEKLER
İspanya, İtalya, İngiltere"deki yabancı oyuncuların kısa sürede o ülkenin dilini öğrenmelerini örnek gösteren Kocaman"ın yeni projesi yabancı oyuncuların Türkçe öğrenmesi. Özellikle gelecek sezonlar için böyle bir projesi olan genç çalıştırıcının bundan sonra yapılacak yabancı transferlerde futbolcuların mukavelelerine “Türkçe öğrenecek” ibaresi konulmasını planlıyor.

Böylelikle yabancı oyuncular, basın toplantılarında ve sosyal aktivitelerde Türkçe konuşarak cevap verecek. Eğer Kocaman bu projesini gerçekleştirirse Türk futbolunun kanayan yaralarından birine parmak basılacak... (Habertürk)