G.Saray'la flört eden Daum, Die Welt'e konuştu . Aykut Kocaman'ı kendisine ihanet etmekle suçladı.

Almanya'da yer yerinden oynuyor. Bayern Münih, Schalke Hamburg ve Wolfsburg'da başarısızlığın faturası teknik direktörlere kesildi. Hatta Hamburg'da iş yönetime ölüm tehditlerine kadar vardı. Bundesliga'da bu kadar çok takım sezon sonunda teknik direktör değiştirmeye hazırlanınca Alman Die Welt Gazetesi Daum'u arayıp, 'Ne diyorsun?' diye sordu. Başarısızlıkta faturanın teknik direktöre çıkartılmasının normal olduğunu Van Gaal'in daha bir sene öncesine kadar kahraman gibi görülmesi örneğiyle açıklayan Daum, 'Çalıştığınız yerde mutlak güç mü olmak istiyorsunuz?' şeklindeki soru üzerine sözü F.Bahçe'de yaşadığı deneyime getirdi.

BÖYLESİ BAŞIMA GELMEMİŞTİ

ALMAN teknik adam, isim vermeden Aykut Kocaman'ın Brütüs olduğu imasında bulunup, 'Bu durumun perde arkası var. İstanbul'da sportif direktör tarafından sırtımdan vuruldum. Böyle bir şey hiç başıma gelmemişti. Önemli olan herkesin görev dağılımının açıkça belli olması ve kimsenin işine karışıyor hissine kapılmaması. Leverkusen'de bu sistem Reiner Calmund ve Rudi Voller arasında çok iyi işliyor' dedi.
ADNAN Sezgin'in yerine Sportif Direktörlüğe bir profesyonel yerine yönetici Murat Yalçındağ'ın getirilmesi de Daum'un G.Saray'la anlaştığı yönündeki iddiaları güçlendirdi.

G.Saray'a üç şart

F.BAHÇE'den ayrıldığı günden bu yana teknik direktörlük yapmayan Christoph Daum, 'İspanya, İtalya veya Türkiye'de antrenör piyasasında son günlerde yaşanan gelişmeleri düşündüğümüzde bana gelen telefonların normal olduğunu düşünüyorum' diyerek G.Saray'dan teklif aldığını ima etti.

DAUM bir takımın başına geçmek için şartlarını da 'İyi bir kulüp. Alışılmadık derecede yüksek başarıya açlık ve bir antrenörün yaşamak istediği yer' diye sıraladı.

Ders çalışıyor

'HAZİRANDAN beri takım çalıştırmıyorsunuz ne zaman geri dönekseniz?' sorusuna ise Daum, 'Acelem yok. Ben eğitimimi ilerletmek için zaman istedim. İngiltere ve Amerika'da meslektaşlarımla konuştum ve izledim. Yurt dışından son birkaç ay içinde bazı teklifler vardı. Fakat Ben Bundesliga'ya dönmek istiyorum' karşılığını verdi.