Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke Ovası'nda tarım yapın çiftçilerin, yaban domuzlarının yol açtığı hasar nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını ifade etti. 
     Dağda yiyecek bulamayan yaban domuzlarının, ovaya inerek pamuk tarlalarına büyük zarar vermeye başladıklarını dile getiren Kocabaş, şunları bildirdi: 
     ''Son günlerde pamuk kozalarının oluşmasıyla birlikte dağda yiyecek bulamayan yaban domuzları da ovaya inerek pamuk kozalarıyla beslenmeye başladı. Özellikle Millik Ovası diye adlandırdığımız Özbaşı ve Sarıkemer mevkilerinde domuzlar pamuk tarlalarına büyük zararlar vermeye başladı. Sürüler halinde hareket eden domuzlar, kozaları açıp içindeki olgunlaşmamış pamukları yiyerek besleniyor. Bunun yanında pamukları kırıp yatırıyorlar, bu da makine ile hasatta kayıplara yol açıyor. Çünkü, yatan veya kırılan dallardaki pamuklar makine ile toplanmıyor. En büyük zarar da bundan kaynaklanıyor.'' 
     Kocabaş, yaban domuzlarının yol açtığı hasarların önlenmesi için sürek avına izin verilmesi gerektiğini, ancak bu konuda bugüne kadar yaptıkları girişimlerden bir sonuç alamadıklarını söyledi.