Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke İlçe Tarım Müdürlüğü ve bölgedeki çiftçi malları koruma dernekleri başkanlıkları tarafından incelemelerin sürdürüldüğünü bildirdi. 
     Söke Ovası'nda en az 260 bin dönüm pamuk ekili alanın hasat öncesi yağmurdan zarar gördüğüne işaret eden Kocabaş, şunları kaydetti: 
     ''Kalite ve rekolte kaybı olacak. Bazı bölgelerde pamuklarda dökülme var. Bu yüzden toplama maliyeti de artacak. Tüm bunları hesapladık ve karşımıza çıkan fatura ürkütücü boyutta. Yaptığımız ilk tespitlere göre üreticinin zararı 40 milyon lira. Bir daha yağmur yağarsa, kalan pamukların da hasat edilememe riski var. Durum 2007-2008 yıllarında yaşanan kuraklıktan daha ciddi. Pamuk üreticisinin Ziraat Bankası'na ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçları ertelenmelidir.'' 
     
     -Bertan Balçık- 
     
     Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık da cumartesi günü başlayıp salı akşamına kadar aralıklarla süren yağışların faturasının ağır olduğunu söyledi.
     Dünyanın en maliyetli pamuğunu Türk çiftçinin ürettiğini savunan Balçık, ''Bu yıl 1 kilogram pamuğun üreticiye maliyeti yaklaşık 1,8 lira. Maliyetin yüksek olması, riski de artıyor. Tam hasadın başladığı bir dönemde Söke'de meydana gelen yağış, pamuk üreticisini perişan etti. Söke Ovası'nda pamuğun yüzde 15'i hasada hazır durumdaydı. Ürün yağıştan etkilendi. Eğer yağmur yağmazsa pamuk hasadı 1 hafta sonra yeniden başlayabilir'' diye konuştu. 
     Balçık, pamukta kalite ve verim kaybı yaşandığını, kalitede ne kadar kayıp olduğunu, ancak pamuk toplanınca ortaya çıkacağını ifade ederek''Şimdiden kalitenin ne kadar etkilendiğini söylemek zor. Ancak verim kaybı en az yüzde 10 dolayında. Eğer pamuklarda dökülme olursa, bu yüzde 10'luk verim kaybı artar. Temennimiz pamuk üreticisinin zararının bu kadarla kalması ve hasadın bir an önce başlaması'' dedi.