Söke Ziraat Odası Konferans Salonu'nda biraraya gelen süt üreticileri, kurulması planlanan süt kooperatifiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Burada konuşan Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, süt üreticileriyle düzenli toplantı yaptıklarını, iyi bir altyapı oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.
Kocabaş şöyle konuştu:
''Artık kooperatifin kurulması için biran önce başvuruda bulunmamız gerekiyor. Çünkü bu aşamaya gelindikten sonra geri adım atıldığı takdirde bir daha kooperatifleşemeyiz. Bir kooperatif meydana getiriyoruz. Doğum sancılarının olması kaçınılmaz. Kooperatif kurmadaki amacımız, kaliteli süt üretmek, süt fiyatlarını dengede tutmak, sütte soğuk zincir kurmak ve ucuz girdi sağlamak.
Söke Ovası'na elektrik geliyor. İl Özel İdaresi'nin yanı sıra, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da Söke Ovası'nda elektrik çalışması olacak. Söke Ovası'na elektrik geldiği takdirde Söke hayvancılığın merkezi olacak.''
Kocabaş ayrıca hükümetin ilköğretim birinci kademe öğrencilerine her gün süt dağıtma kararının önemine dikkat çekerek, süt tüketiminin teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.