Yapımcılığını ve yönetmenliğini Sinan Haliç’in yaptığı “Müthiş Türk: Koca Yusuf” belgesel filmin çekimleri Edirne’de başladı. 

Sarayiçi’ndeki Tavuk Ormanı’nda çekimleri devam eden ve yaklaşık 600 bin liraya mal olması beklenen filmde, figüranlar ve pehlivanlar olmak üzere toplam 90 kişi rol alıyor. Filminin yapımcı ve yönetmeni Sinan Haliç, filmde Koca Yusuf’u, Kırkpınar Başpehlivanlarından Gökhan Arıcı’nın, Kel Aliço’yu Şaban Donat’ın ve Adalı Halil’i Edirneli Ahmet Yavuz’un canlandıracağını ifade etti. 

Filmin Osmanlı askerlerinin Rumeli’ye geçişiyle başladığını ifade eden Haliç, “Ekmekçi Köyünde Koca Yusuf’un çocukluğunu, kispet giyme törenini çektik. Şimdi Tavuk Ormanı’nda Kırkpınar güreşleri, çardak güreşlerini canlandırıyoruz. İnşallah ortaya güzel bir eser çıkacak” dedi. Müthiş Türk Koca Yusuf’un, 1885-1898 yıllarındaki ölümüne kadar geçen sürede, Türkiye’nin, Osmanlı topraklarının, Avrupa’nın ve Amerika’nın ortak bir spor kültürünün temsilcisi olduğunu vurgulayan Haliç “Yağlı güreşlere küçük yaşta başlayan, hayatı Atlantik okyanusunda kaybolmadan önce Türkiye’de yağlı güreş, Fransa’da ve Amerika’da minder güreşi yapmış büyük bir başpehlivan.

Sadece yağlıda değil, minderde de Amerika’da güreşleri yüceltmiş müthiş bir Türk” dedi.