Klip yönetmeni Lübnanlı Yehya Saade, klip çekimi için bulunduğu İzmir Alsancak Garı'nda çıktığı buharlı lokomotifin üzerinden dengesini kaybedince tutunmak istediği yüksek gerilim hattındaki elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Arap ülkelerinin ünlü şarkıcılarına çektiği video kliplerle adını duyuran Yehya Saade (35), Lübnan sosyetesinin önde gelen isimlerinden Maya Diab'ın ilk klibini çekmek amacıyla İzmir Alsancak Garı'na geldi.

Garda inceleme yaptığı sırada 3 numaralı peronda bulunan 44067 numaralı buharlı lokomotifin üzerine çıkan Saade, dengesini kaybedince tutunmak istediği yüksek gerilim hattındaki 25 bin voltluk elektrik akımına kapıldı.

Ağır yaralanan Saade, kaldırıldığı Alsancak Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Olayı öğrenen Maya Diab'ın, sinir krizi geçirdiği öğrenildi.

Şimdiye kadar 20 klip çektiği belirtilen genç yönetmenin cenazesinin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Lübnanlı yetkililere teslim edileceği bildirildi.

LÜBNANLI ŞARKICI MAYA DİAB: "GARDA ÇEKİLECEK KLİP İÇİN HAYDARPAŞA'YI SEÇMİŞTİK"

Arap dünyasında müzik grubuyla 10 yıldır tanınan, kariyerine yalnız devam etme kararı alan Lübnanlı ünlü şarkıcı Maya Diab, yakın arkadaşı ve yönetmen Yahya Saade'nin klip çekimi için geldiği İzmir'de hayatını kaybetmesinin şokunu yaşadıklarını söyledi.

Diab, Hilton Oteli'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Alsancak Garı'nda bugün yapacakları çekim için ekip olarak dün yapılan ön çalışmalar sırasında, Saade'nin, çevresindekileri elektrik kabloları konusunda uyarmasına rağmen, bir anlık dalgınlık sonucu kendisinin elektrik akımına kapıldığını belirtti.

Saade'yi 15 yıldır tanıdığını, birlikte çok sayıda projede yer aldıklarını, solo olarak devam edeceği kariyerinin ilk klibini de yakın arkadaşı olarak Saade'nin çekeceğini anlatan Maya, bu klibin ön çalışmalarının üç aydır sürdüğünü belirterek, şunları anlattı: "Klip tren garında çekilecekti. Yahya hemen 'Türkiye' dedi.

Çalışmaları yoğunlaştırdığımız sırada Haydarpaşa'daki yangını öğrendik. Yahya'ya bunun bir işaret olduğunu ve vazgeçmemiz gerektiğini söyledim, beni dinlemedi. Daha sonra İzmir'i önerdi, ben gelmek istemedim, ama o çok ısrar etti. Çok üzgünüz."

Diab, çalışmaları durdurduklarını, ancak kendini hazır hissettiğinde Saade'nin istediği klibi, asistanları ve kardeşinin desteğiyle Lübnan'da çekeceğini ve klipte Saade'nin imzasının yer alacağını söyledi. Diab'ın yanında yer alan ve oldukça bitkin olduğu gözlenen yönetmenin kardeşi İman Saade ise, ağabeyinin dünyanın her yerinde hayranları olan çok iyi bir sanatçı olması yanında, çok düşünceli ve sevecen bir kişiliğe de sahip olduğunu, ortada riskli bir durum söz konusuysa, asistanlarından önce kendisinin kontrol ettiğini ifade ederek, çekim günü elektriğin kesileceğini bildiği ve çevresini de uyardığı halde, kazanın meydana geldiğini söyledi. Saade, "Bir anlık dalgınlığına mı geldi, ne oldu asla öğrenemeyeceğiz, çünkü hepimizi elektrik konusunda uyardı. Çekim yaparken elektriği kestirecektik, sonra kendi akıma kapıldı" diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen ekibin görüntü yönetmeni Yüksel Varol, kazayla ilgili gazetecilere bilgi verdikten sonra, Saade'nin otopsisinin yapıldığını, cenazenin Pazartesi günü Lübnan'a gönderileceğini söyledi. Öte yandan, Yahya Saade'nin Alsancak Garı'nda görüntü açısını belirlemek için lokomotifin üzerine çıkışı ve elektrik akımına kapılışı, garın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Klip çekimi için İzmir Alsancak Garı'nda inceleme yapan Yahya Saade, görüntü açısı belirlemek için çıktığı lokomotifin üzerinde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmişti.