İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun seslendirmiş olduğu parçaları beğeniyle dinleyen vatandaşlar konser sonunda koro üyelerine ayakta alkışladı.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Tiyatro Salonu"nda düzenlenen konsere Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, “Yunanlar, 15 Mayıs 1919"da İzmir"i işgal ettikten sonra Anadolu"nun içlerine doğru yönelmişler ve bir süre sonra da Aydın"ı işgal etmişlerdir. Bu dönemde Aydın"da Yunanlar tarafından; Köşk-Karatepe"de, Germencik-Kanlıbahçe"de (Koçkuyusu), Habibler"de, Merkez-Gözpınarı Köyü"nde, İncirliova-Erbeyli Tren İstasyonu"nda, Arpadere"de ve daha birçok yerde çoluk çocuk demeden katliamlar yapıldı. Yapılan bu katliamlar karşısında derin acı ve üzüntüler yaşayan halkımız ve milis kuvvetlerimiz Yunanlara karşı büyük savaşlar vermiştir. Efeler ve halkımız bir araya gelerek Yunan kuvvetlerine yaptıkları baskınlarla bu toprakların kolayca teslim olmayacağını göstermiştir” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı boyunca büyük bir mücadele verildiği anımsatan Aktaakka, “Bu mücadelenin ve sonuçta ulaşmış olduğumuz zaferin 90. yılının Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğünde çeşitli etkinliklerle kutlanılması kapsamında, Aydın Fen Lisesi tarafından düzenlenen "Vatan için, Aşk ve Rüyalarını Feda Edenlerin Şehri, Aydın" adlı şiir ve müzikle harmanlanmış olan bu programda sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duymaktayız. Sevgili öğrencilerimizin sunacağı programla sizleri baş başa bırakırken; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ü ve vatan için canlarını seve seve vererek şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka"nın konuşmasının ardından sahneye Şef Erhan Parlat yönetimindeki İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sahne aldı. Yaklaşık 3 saat sahnede kalan İzmir Devlet Kalsik Türk Müziği korosu konser sonunda kendilerine dinlemeye gelenler tarafından ayakta alkışlandı.