ÜNLÜ komedyen Ata Demirer’in yazıp başrolünü üstlendiği ‘Berlin Kaplanı’, ‘motor’ dedi. Film ekibi, iki hafta süren Berlin çekimlerinin ardından yurda döndü. Berlin çekimlerinde 1000’in üzerinde Alman figüran ve Almanya’da yaşayan Türk oyuncular ile birlikte Alman oyuncular da rol aldı. Filmin çekimlerine Türkiye’de devam edilecek. Ata Demirer’i, ‘Berlin Kaplanı Ayhan’ yapan filmde Tarık Ünlüoğlu, Necati Bilgiç, Nihal Yalçın, Özlem Türkad ve Cemil Özbayer oynuyor.

‘Eyyvah Eyvah’ serisini de çeken Hakan Algül’ün çektiği BKM yapımı, film 27 Ocak’ta vizyonda olacak. Ata Demirer’i köşeye sıkışmış bir boksör yapan filmin konusu şöyle: Ayhan Kaplan Berlin’de yaşayan, geçimini boksörlük ve bodyguardlık yaparak sağlayan bir Türk’tür. Ayhan ve antrenörü Cemal (Tarık Ünlüoğlu) için işler pek yolunda gitmemektedir. İkisini de kurtaracak tek şey gerçek bir olaydır.

Hikaye mahkemelik olacak

Ata Demirer, filmi için şunları söyledi: “Ayhan Kaplan, tıpkı Eyyvah Eyvah’taki Hüseyin Badem ve diğerleri gibi tamamen benim uydurduğum bir karakterdir. Hikayemle, medyadaki intihal iddialarında bahsi geçen ‘Kreuzberg Kaplanı’ projesi arasında ‘kaplan hayvanı’ dışında bir benzerlik taşımıyor.” Ata Demirer ile ‘Avrupa Yakası’nda oynayan Yavuz Seçkin, hikayenin kendisine ait olduğunu iddia ederek mahkemeye başvuracağını söylemişti.