Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Türkiye ile işbirliği protokolünde yapılması gereken önemli çalışmaların bulunduğunu söyledi.

İşbirliği protokolünde yapılması gereken çalışmaların uygulanması halinde, Kıbrıs Türk halkının geleceğinin ve ekonominin önünün açılacağını, devletin daha etkin bir hale geleceğinin kaydeden Bakan Tatar, ''devletlerarası yapılan bu anlaşmada bu ortaya çıkmıştır. Bu anlayış dün yine bize Ankara'da da teyit edilmiştir'' diye konuştu.

KKTC Maliye Bakanı Tatar, Gelir ve Vergi Dairesi ile Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi binaları için açılan ihale hakkında düzenlediği basın toplantısında, Ankara temaslarını da değerlendirdi.

Gelir ve Vergi Dairesi ile Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi binaları için çıkılan ihalenin de Türkiye ile imzalanan ekonomik işbirliği protokolleri dahilinde yer aldığına işaret eden Tatar, bu ihalenin Türkiye tarafından finanse edildiğini belirtti.

Protokol incelendiğinde içinde birçok projenin yer aldığının görülebileceğini ifade eden Tatar, protokol dahilinde bulunan projelere hız verilmesi gerektiğini, projelerin hızla hayata geçmesinin ekonomik gelişmelere de hız vereceğini kaydetti. Projelerin hızlanması için ilgili bakanlıklarla toplantılar yapmaya başlayacaklarını ve protokol içindeki projelerin hızla hayata geçmesi için yetkililere gerekli talimatların verileceğini bildiren Bakan Tatar, projelerin hızlanmasının, ilgili sektörlere ekonomik girdi sağlanması için de gerekli olduğunu söyledi.

KKTC'nin çağdaş bir ülke yolunda adımlar attığını dile getiren Tatar, ''Ekonomi kendi dinamikleri içinde yılda 4 veya 5 büyümeye devam ederse, 2012 yılında denk bir bütçe gerçekçi bir beklenti olur'' dedi.

gerçek gündem