Anladığım kadarıyla bakirelik testi derken, bekaret muayenesini kastediyorsunuz. Toplumumuzda kızlık zarına gerçekte olması gerektiğinden fazla önem veriliyor. Bekaret, kızlık zarı ile ya da bir damla kanın varlığı ile ölçülebilen bir durum değildir.

Namus simgesi değil!
Bekaret insanın beynindedir. Kızlık zarı kadının sağlamlığını ya da namusunu temsil etmez, sadece vajinayı mikroplardan korumak için oradadır. Zaten ortasında doğuştan gelen bir delik vardır ve bu delikten adet kanı akar. İlk ilişkide kızlık zarı hafifçe açılır ve penisin içeriye girmesine izin verir. Yani kızlık zarı kanamaz, yırtılmaz, patlamaz ve delinmez. Kız arkadaşınızla düzenli bir cinsel hayat sürdürdüğünüze göre, kızlık zarının açılma tarihine takılmamanız gerekir. Çünkü bunu hiçbir doktor, size söyleyemez. Ancak 'İlla ki öğrenmek istiyorum' diyorsanız, bu ihtiyacın nereden kaynaklandığını düşünmenizde fayda var.

Önemli olan sizin kararınızdır, kimse olumsuz düşünmez!
* 27 yaşında bekar bir kadınım, geçen yıl göğüslerimden estetik ameliyat oldum. Yeni bir ilişkiye başlıyorum. Bunu ona nasıl söyleyebilirim? S.U./Van
Kişiler kendilerini daha iyi hissetmek ve görünüşlerine daha fazla güvenmek adına estetik operasyonlara başvurabiliyorlar. Eğer, siz geçirdiğiniz operasyonun sonucundan memnunsanız ve kendinize güveniniz arttıysa, ameliyat başarıya ulaşmış demektir.

Üzerinde durmayın!
Yeni başlayacağınız ilişki konusunda endişelenmenize gerek olduğunu düşünmüyorum. Çünkü siz, bu kişiyi tanımadan önce bir ihtiyaç hissetmişsiniz ve estetik operasyon geçirmişsiniz. Bu sizin kendi kararınızdır, kimse bundan dolayı sizin için olumsuz bir şey düşünemez. Erkek arkadaşınızın sizin dişiliğinizle ilgili olarak da olumsuz bir yargıya kapılacağını sanmıyorum. Önemli olan geçmiş değil, şimdidir. Sizin bu durumdan neden rahatsızlık duyduğunuzu sorgulamanız gerekli... Hâlâ kendinize güveninizle ilgili bir eksiklik duyuyor olabilirsiniz. Bence bu konu üzerinde fazla durmayın, ilişkiniz ilerledikçe ve aranızda güven oluştukça, uygun bir zamanda bunu erkek arkadaşınıza anlatabilirsiniz ya da onun fark etmesini de bekleyebilirsiniz. Ancak her iki durumda da olumsuz bir tepki ile karşılaşacağınızı sanmıyorum.

Boşalmayı öğrenmelisiniz
* 21 yaşındayım. Daha önce hiç mastürbasyon yapmadım. Bir aydır sevgilimle, cinsel ilişkiye giriyor ama sevişirken boşalamıyorum. Çözümü nedir? H.N./Adana
Öncelikle bir ürologa başvurun, boşalamamanıza yol açabilecek fiziksel bir sorun olup olmadığını öğrenin. Daha önce neden hiç mastürbasyon yapmadığınızı bilmiyorum, günah olduğunu düşündüğünüz için olabilir. Ancak mastürbasyon bir ihtiyaçtır ve sağlıklı bir cinsel gelişim için gereklidir. Mastürbasyon yaparak boşalmayı öğrenmenizde fayda var. Boşalma ile ilgili olumsuz düşünceleriniz olabilir. Bunların farkına varmaya çalışın. Cinsel terapi almanız da sorununuzun daha kısa sürede çözüme ulaşmasını sağlayacaktır.