Aydın"da bulunan 634 okul arasında 2006 yılından bu yana sürekli iyi dereceler elde eden okul yöneticileri, ödül nedeniyle emeği geçen herkesi kutladı.
Nahit Menteşe Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Serpil Şahbudak yaptığı açıklamada aldıkları ödülün Nazilli için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek “Okulumuz 2006–2007 ve 2007–2008 Eğitim Öğretim yılında Toplam Kalite Yönetimi Ödül sürecine başvuruda bulunmuş 2 yılda da Aydın"da bulunan 634 okul arasında 2 yılda da il ikinciliği ödülünü almıştır. İlçemizde 2 yıldır ilçe birincisi olarak seçilen TKY Okul kurum raporumuzda alınan bu ikincilik Nazilli"mizde Toplam kalite yönetimi anlayışında ilçenin temsilcisi olmanın gururunu yaşatmaktadır. Toplam kalite yönetimi ve AB Eğitim ve Gençlik programları çerçevesinde yaptığım proje çalışmaları geliştirilerek devam etmektedir. Okulumuzda 2007–2008 Eğitim Öğretim yılında açılan Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri ve Bahçecilik hizmet alanlarımız geliştirilmiş okula her geçen yıl ilgi ve isteğin artması çalışmalarımızı daha etkin hale getirmiştir. Bahçecilik alanın açılmasıyla bölgemizde yapılması yaygınlaşabilecek organik tarımın tamamen hayata geçirilmesi, sağlıklı ürünler üreterek toplum sağlığına hizmet edilmesi bölgemizde küçük tarım alanına sahip ürünlerin organik tarımla meyve sebze üretimi yaparak aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bununla birlikte organik tarımın yaygınlaşması amaçlanmıştır. Hasta Yaşlı Bakım Hizmetleri alanının açılmasıyla bu konudaki çalışmaları AB ülkelerinde de inceleyerek tüm dünyada istihdam edilebilecek kalitede eleman yetiştirmek amaç edinilmiştir.” dedi.
Değerlendirme sonucunun 23 Ocak"ta İl Kalite Kurulu"nca yapıldığını ifade eden Okul Müdürü Serpil Şahbudak sözlerini şöyle sürdürdü “ Yılın Kalite Ekibi kategorisinde birinci olan Nazilli Latife Hanım Ana Okulu ile Okul-Kurum kategorisinde birinci olan Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünün raporlarının Bakanlığa gönderilmesine ve dereceye giren ekip ve okulların ileriki tarihlerde yapılacak İl Kalite Kurulu toplantısında ödüllendirilme biçim ve tarihlerinin açıklanmasına oy birliği ile karar verilmiş ve her iki okulumuz üçüncü aşama olan Bakanlık değerlendirilme katılacaktır”