2013 yılından beri Türkiye'nin ilk ve tek kadınlara özel futbol turnuvası olan ‘KIZLAR SAHADA İSTANBUL KUPASI' bu yıl 7. kez 27-28 Nisan tarihlerinde ENKA Spor Kulübü'nde düzenlendi. Turnuva sonucu finale kalan takımların maçları ise 4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde, saat 11:00-15:00 arası oynandı.
 
Cumartesi günü; Kurumsal Kupa Çeyrek ile Yarı Final Maçları ve Takımını Kur Gel Yarı Final Maçları gerçekleştirildi. Pazar günü ise Kurumsal Kupa ile Takımını Kur Gel Üçüncülük ve Final Maçları düzenlendi. 5 Mayıs Pazar günü ödül töreniyle kazanan takımlara kupaları takdim edildi.
 
Takımını kur gel de ödüllerin sahipleri; 1.Fantastik, 2.CKFA, 3.cü WoManchaster alırken, Kurumsal da ise 1. Koç Healtcare , 2.HDI Sigorta, 3.'cülüğü ise Zorlu Holding aldı.
 
‘KIZLAR SAHADA', 2019 yılında da kız çocuklarının eğitimine ve gelişimine odaklanarak, Malatya, Kayseri, Gaziantep, 
Kahramanmaraş ve İstanbul'un üç farklı noktasında olmak üzere toplam 7 bölgede Kız Futbol Okulları açtı. 
 
Turnuvadan elde edilen sponsorluk gelirleri ile sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerde kurulan ücretsiz kız çocukları kamplarına aktarılacak. 2013 yılından bu yana her yaştan kadının sahada olmasını destekleyen ‘KIZLAR SAHADA' girişimi, kadınların kendi takımlarını kurup katılabileceği, şirketlerin kadın takımlarının karşılaşacağı, lise çağındaki kız çocuklarının kendi takımlarıyla dahil olabileceği turnuva ve kamplar düzenleyerek, takım ruhunun yerleşmesini ve bu yolla bireylerin güçlenmesini amaçlıyor.