BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Milletvekili Taha Aksoy'u İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklarken, “Bir milletvekilimizden fedakarlık edeceğiz artık. İzmir bu fedakarlığa değer” dedi. Yasa gereği Aksoy, başkan seçilemediği taktirde vekilliğe geri dönebiliyor. Aksoy, seçimdeki iddiasını, “Artık Ankara yok. Geri dönüşü düşünmüyorum” sözleriyle ortaya koydu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ilk kez milletvekilleri arasından tercihte bulundu ve İzmir Milletvekili Taha Aksoy'u ikinci kez aday gösterdi. Başbakan'ın seçim iddiasını, Aksoy da dillendirerek, “Artık Ankara yok. Geri dönüşü düşünmüyorum. Seçimi alacağız” dedi.

AİLE İZMİR'E DÖNÜYOR

Taha Aksoy, milletvekili olduktan sonra eşi Nilgün Aksoy'la birlikte Ankara'da Angora Sitesi'ne taşınmıştı. Aksoy'un büyük kızı Banu Macit Aksoy da 3 yıl önce eğitim için gittiği ABD'den döndü ve Ankara'da yaşamaya başladı. Aksoylar adaylık nedeniyle İzmir Karşıyaka'daki Bostanlı semtinde deniz manzaralı evlerine dönecek. Ankara'da özel bir şirkette çalışan Banu Macit Aksoy da işi nedeniyle seçim kampanyasının bir bölümüne katılacak. Aksoy'un geçen yaz evlenen diğer kızı Betül Aksoy Simsaroğlu da İzmir Arkas'ta iştirakler uzmanı olarak görev yapıyor. Betül Aksoy Simsaroğlu, “Her zaman babamın yanındayım. Seçim kampanyasında aktif rol alacağım” dedi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ GELİYOR

Taha Aksoy, yarın yapılacak grup toplantısına katılacak, İzmir'e çarşamba günü dönecek. AKP İzmir İl Başkanlığı, teşkilatın Aksoy'u havalimanında karşılaması için program düzenleyecek.