Trabzon'un Of ilçesinde yaşayan Hanife Yıldırım ile kızının arasında nüfus cüzdanına göre sadece 4 yaş fark var. Gerçek yaşının 75 olduğunu söyleyen Hanife Yıldırım, yanlışlığın memurlardan kaynaklandığını belirtiyor. Yıldırım, durumun düzeltilmesi için başvurduğu mahkemenin kararını bekliyor.

Alınan bilgiye göre, Trabzon'un Of ilçesinde yaşayan Hanife Yıldırım adlı vatandaş, kendisine yaşlılık maaşı bağlatmak için ilgili kuruma başvurdu. 12 çocuğunun kimliklerini kuruma teslim eden Hanife Yıldırım'ın bir kız çocuğunun doğum tarihi ile kendi doğum tarihi arasındaki çelişki devletin ilgili kurumunun dikkatini çekti. Hanife Yıldırım'ın kimliğinde doğum tarihi olarak 15.03.1947 yazarken, kızı Fatma Terzi'nin doğum tarihi bölümünde ise 31.12.1951 olarak görülüyor.

Devletin resmi kayıtlarına göre Hanife Yıldırım'ın 4 yaşında anne olduğu ortaya çıkarken, kimliklere göre Yıldırım 62, kızı Fatma ise 58 yaşındaydı.
Gerçek yaşının 75 olduğunu söyleyen Hanife Yıldırım, yanlışlığın memurlardan kaynaklandığını belirtiyor. Yıldırım, durumun düzeltilmesi için başvurduğu mahkemenin kararını bekliyor.