Antalya- Burdur Karayolu'nda meydana gelen kazada tuğla yüklü kamyon, tali yoldan çıkan otomobile çarptı.

Otomobilde bulunan 58 yaşındaki Iraz Ünal ile 47 yaşındaki Adem Kılavuz öldü, 2 kişi ağır yaralandı. Yarın akşam düğünü olan Hülya Ünal annesinin ölüm haberiyle yıkılırken, damat adayı Selçuk Kılavuz ise gözyaşları içinde Iraz Ünal'ın ayağını öptü.


Kaza, bugün öğle saatlerinde Antalya- Burdur Karayolu'nun 33'ncü kilometresinde meydana geldi. Yarın akşam evlenmeye hazırlanan Hülya Ünal ve Selçuk Kılavuz'un düğününe katılmak için Kahramanmaraş'tan yola çıkan Adem Kılavuz, Zülfiye Kılavuz ve Hacer Kılavuz, Antalya'ya geldi. Yakınları, 18 yaşındaki Hacer Kılavuz'un omuzuna kene yapıştığını fark edince doktora gitmeye karar verdi. Adem Kılavuz'un kullandığı 46 KA 075 plakalı otomobile binen aile, en yakındaki sağlık kuruluşuna doğru yola çıktı.

Döşemealtı İlçesi Yeniköy Mahallesi'nde bulunan bir sağlık kuruluşuna giden aile, burada Hacer Kılavuz'un omuzundaki kenenin çıkartılmasının ardından pazara uğrayıp alışveriş yapıp Kovanlık Köyü'ne doğru yola çıktı. Yeniköy ile Kovanlık'ı ayıran Antalya- Burdur Karayolu'na çıkan otomobile, Ramazan Canbulut'un kullandığı tuğla yüklü 15 EL 699 plakalı kamyon çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil yaklaşık 30 metre sürüklendi.

KIZININ DÜĞÜNÜNÜ GÖREMEDİ

Hurdaya dönen otomobilde bulunan 4 kişi araç içerisinde sıkıştı. Kazazedelere ilk müdahaleyi çevreden gelenler yaptı, ambulans ve sıkışan yaralılar için itfaiye ve jandarma çağrıldı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık görevlileri, yaralılara müdahale etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ise, otomobilde sıkışanları çıkardı. Ancak, otomobil sürücüsü Adem Kılavuz ile yarın kızını evlendirecek olan Iraz Ünal, feci şekilde can verdi. Ağır yaralanan Hacer Kılavuz ile Zülfiye Kılavuz ise, 2 ayrı ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü.

AYAKLARINI ÖPTÜ

Kazayı duyarak olay yerine gelen yakınları sinir krizi geçirdi. Evlilik hazırlığında olan Selçuk Kılavuz ve Hülya Ünal sinir krizi geçirdi. Selçuk Kılavuz, kazada ölen kayınvalidesinin ayaklarını öperek, gözyaşı döktü. Hülya Ünal ve diğer yakınları ise baygınlık geçirdi.


Jandarma soruşturma başlatırken cesetler otopsi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Kazayı yara almadan atlatan kamyon sürücüsü Ramazan Canbulut sorgusunun yapılması için Yeniköy Jandarma Karakolu'na götürüldü.