KÜTAHYA’da psikolojik rahatsızlığı olduğu öne sürülen 29 yaşındaki Mustafa Dinç, 3 yaşındaki kızı İlaysu Dinç’in başına poşet geçirip boğarak öldürdü, ardından da fare zehri içerek intihara kalkıştı. Baba Dinç, ardından otomobilinde kızının cesediyle birlikte çalıştığı işyerindeki arkadaşlarının yanına giderek "Kızımı öldürdüm, sıcaktan cesedi şişmesin, onu gölgeye alın" dedi. Mustafa Dinç, hastanede tedavi altına alınırken, küçük İlaysu’nun cenazesi toprağa verildi.

Gaybi Efendi Mahallesi Simli Sokak’ta oturan ve su dolum tesislerinde işçi olarak çalışan evli bir çocuk babası Mustafa Dinç, önceki gün öğle saatlerinde 22 yaşındaki eşi Melahat Dinç’e "Parka gidip gezeceğiz" diyerek kızı İlaysu Dinç’i kendisine ait 43 RC 811 plakalı otomobiline bindirerek evden ayrıldı. Melahat Dinç akşam saatlerinde eşinin ve kızının eve gelmemesi üzerine polis merkezine giderek, "Eşimin psikolojik rahatsızlığı bulunuyor. Kızımı alıp evden ayrıldı ve geri dönmedi. Kızıma bir şeyler yapmasından korkuyorum" dedi.

KIZININ CESEDİYLE İŞYERİNE GELDİ

Polisler baba ve kızını ararken; Mustafa Dinç, dün öğle saatlerinde Kütahya-Eskişehir karayolu Sabuncupınar mevkiindeki çalıştığı su dolum tesislerine otomobiliyle giderek arkadaşlarına, "Ben bugün de çalışmayacağım. Kızımı öldürdüm. Kendim de fare zehri içtim. Kızımın cesedi şu anda otomobilimin arka koltuğunda. Sıcaktan cesedi şişmesin. Onu gölge bir yere alın" dedi.

FARE ZEHİRİNDEN BAYILDI

Mustafa Dinç, içtiği fare zehrinin etkisiyle bir süre sonra baygınlık geçirdi. Arkadaşları durumu jandarma ve 112 acil servise bildirdi. Olay yerine gelen 112 ambulansındaki sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede otomobildeki İlaysu Dinç’in kafasına poşet geçirilerek öldürülmüş olduğunu belirledi. Fare zehri içen baba Mustafa Dinç ise ambulansla Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Dinç, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Babası tarafından öldürülen İlaysu Dinç’in cesedi otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Küçük İlaysu yapılan otopsinin ardından götürüldüğü Kütahya’nın merkeze bağlı Kırgıllı Köyü’nde toprağa verildi.

SİZ OLMASAYDINIZ ÇALIŞMAZDIM DİYORDU

Kızı öldürülen anne Melahat Dinç, jandarmaya verdiği ifadesinde, "Eşimin psikolojik rahatsızlığı vardı. Bana sık sık ’Siz olmasaydınız çalışmak zorunda kalmazdım. Sizin yüzünüzden evde yatmak varken çalışmak zorunda kalıyorum’ diyordu" dedi.