Şişli"de eşi ve 10 yaşındaki kızını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Nizami Hakan Tokol, kızını öldürmekten müebbet, eşini öldürmekten de 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki duruşmaya tutuklu sanık Nizami Hakan Tokol katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan Tokol"un avukatı Meziyet Sevim Sözen, müvekkilinin akli durumunun tespiti için Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu"na gönderilmesi yönündeki talebini tekrarladı.

Sözen, bu talebi kabul edilmeyip karar verilecekse, müvekkili hakkında eşine karşı eyleminden dolayı "haksız tahrik" durumunu düzenleyen TCK"nın 29, kızına yönelik eyleminden dolayı da "hata" başlığını taşıyan 30. maddesinin uygulanmasını talep etti.

Nizami Hakan Tokol da "3 yıldır, 19 yıllık eşime ve olması için 8 yıl uğraştığımız, yurt dışında tedavi olduğumuz kızıma nasıl zarar verdiğimi düşünüyorum, anlayamıyorum" dedi.

Bu durumu Adli Tıp Kurumu"nun da anlayamadığını düşündüğünü belirten Tokol, olay sırasındaki ruhi durumunu şu an için açıklamasının mümkün olmadığını kaydetti.

Tokol, eşine ve kızına kasten zarar vermesinin söz konusunu olmadığını savunarak, mahkemenin takdirine sığındığını söyledi.

"PİŞMANIM"

Tokol, "Olay günü sabahleyin evde olduğum için pişmanım. Çünkü bu olay oldu. Halen hayatta ve karşınızda olduğum için de pişmanım. Bizi seven insanları üzdüğüm ve zor durumda bıraktığım içinde pişmanım" diye konuştu. Mahkeme heyeti, Nizami Hakan Tokol"u eşi Gülşen Tokol"u öldürmekten dolayı ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın savunmasının aksine delil bulunmadığını belirten mahkeme heyeti, savunmaya göre de, sanığın öpmek isteği eşinin kendisine tokat attığını ve "Senin gibi adam, baba olmaz olsun", "Senin gibi kocanın Allah belasını versin" diyerek haksız tahrikte bulunduğuna hükmetti. Nizami Hakan Tokol"un cezasını "haksız tahrik" durumunu düzenleyen TCK"nın 29. maddesi uyarınca 24 yıl hapis cezasına çeviren mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak bu cezasını da 20 yıl hapse indirdi.

Tokol"u öz kızı Selen Tokol"u öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak bu cezayı da müebbet hapis cezasına dönüştürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Nizami Hakan Tokol"un, 8 Mayıs 2006"da Teşvikiye Avukat Süreyya Ağaoğlu Sokak"taki evlerinde eşi Gülşen Tokol"u bıçaklayarak, kızı Selen Tokol"u da boğarak öldürdüğü gerekçesiyle 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

MİLLİYET